Det är aldrig för tidigt att börja släktforska

Det är aldrig för tidigt att börja släktforska

Alla kan släktforska. Hos oss på MyHeritage har vi personer av alla åldrar som släktforskar. Dagens inlägg är till exempel skrivet av den 13-årige släktforskaren Carl från Gnarp.

Jag heter Carl, är 13 år och bor i Gnarp som ligger mellan Sundsvall och Hudiksvall.  Jag går i sexan. Jag har alltid varit intresserad av mynt. Jag har varit intresserad av mynt sen jag var väldigt liten. Jag brukade få mynt av min pappas kompis, men jag har också varit mycket på loppis och köpt mynt. Nu har jag en ganska stor samling och mitt äldsta mynt är från 1620-talet. Jag har också alltid gillat historia och varit intresserad av kungar.

Carl, har skrivit dagens inlägg.

Carl, har skrivit dagens inlägg.

Jag blev intresserad av släktforskning eftersom min farmor släktforskade. Det började med att jag ville veta mer om min mormors bror, Ilmari Ruikka, som har varit brottare i Finland. Jag började släktforska med MyHeritage sommaren 2013.

Ilmari Ruikka (Mormors bror)

Ilmari Ruikka (mormors bror)

Jag kommer nog att släktforska vidare när jag blir äldre. Det finns så mycket mer att hitta.

Jag har kommit 46 generationer bakåt i tiden. Några av de adelsätter jag har upptäckt är: von Paykull, von Brandt, von Tisenhausen, von Treyden, von Kruse, von Liwe, Taube, Bonde, Stuart, von Holstein, Uggla, von Oldenburg och von Yxkull. Yxkull härstammar från Gustav Vasa. Det finns också många ingifta kungliga ätter i min släkt. Till exempel prinsessan Ebba Bernadotte (född Munck af Fulkila). Jag har också hittat Olof Skötkonung, Erik Segersäll och Alfred den store. Det kändes helt overkligt att jag hittat att jag är släkt med kungar. Jag trodde knappast att det skulle finnas adel i släkten.

Min mamma är engagerad i min släktforskning, men hon inte medlem på min släktplats.

Jag har skrivit in några få personer i mitt släktträd. Jag har fått en smart match och är medlem på den släktplats, och där finns redan ett släktträd över min släkt. Släkten kommer mest från Sverige, Finland och Tyskland.

Jag har upptäckt en släkting från USA, men har ingen speciell kontakt med personen. Mitt liv har nog inte förändrats efter upptäckten, men det är coolt att hitta någon man är släkt med i USA.

Man ska aldrig ge upp, tillslut kommer man hitta något.