Dottern dokumenterar ögonblicket då hon berättar för sin mamma: Din bror har hittat dig efter decennier ifrån varandra

Dottern dokumenterar ögonblicket då hon berättar för sin mamma: Din bror har hittat dig efter decennier ifrån varandra

När Mary Gambrell fick telefonsamtalet stod det väldigt tydligt för henne att hon var tvungen att dokumentera det ögonblick hon berättade nyheten för sin mamma. Så hon såg till att hennes kamera rullade – och att hennes mamma satt – när hon avslöjade den otroliga upptäckten hon hade gjort med MyHeritage DNA: ”Mannen jag pratade med idag letade faktiskt efter dig. Du har en bror som heter Randolph.”

Du kan se vad som hände härnäst i videon nedan, som Mary postade på TikTok:

@marysmoving

literally found my people #ancestry #myheritage #23andme

♬ original sound – marysmoving

14 syskon splittrade

Marys mamma, Bobbi, ägnade hela sitt liv åt att leta efter de bröder hon visste var utspridda någonstans över hela USA, utan framgång.

”Min mamma är en av 14 syskon som adopterades bort”, säger Mary. ”De föddes i Louisiana men deras barndom var svår, farfar dog i ung ålder och att uppfostra 14 barn i ett så svårt område var för komplext. Min mamma visste inte så mycket om dem, förutom deras namn.”

De 14 barnen placerades ut för adoption över hela USA. Bobbi var 4 år när hon placerades hos en fostermamma i Florida, liksom två av hennes systrar. Hon höll kontakten med sina systrar tills hon var 14, men så småningom försvann kontakten. ”Mamma visste inte ens vad hennes riktiga namn var, förrän hennes första dotter föddes”, säger Mary. ”Först då, på sjukhuset, upptäckte hon sitt fullständiga namn. Sedan dess hoppades hon att hitta dem en dag, men hon kunde inte hitta någon information. Hon hade inte så många alternativ och hon hoppades att en dag skulle ett mirakel hända och de skulle återvända till hennes liv.”

Mary and her mother Bobbie

Mary och hennes mamma Bobbie

Mary tar sig an utmaningen

Mary, som är i 30-årsåldern och för närvarande väntar sitt första barn, var den som tog sig an utmaningen. ”Jag har alltid varit nyfiken på mitt DNA, att veta var jag kommer ifrån och vad jag har för ursprung”, säger hon. ”Sommaren 2021 bestämde jag mig för att göra ett DNA-test, jag väntade tålmodigt och väntade på resultatet.” De första resultaten gav inga nya nyheter för Mary eller Bobbi: matcherna var inte tillräckligt starka för att nå ett genombrott.

Sedan, för några veckor sedan, ringde Marys telefon. En man vid namn Randolph Mitchell var på linjen. ”Det är lite konstigt, jag vet, men jag tror att jag är din farbror,” sa han till en förvånad Mary. Han uppmärksammade henne på de nya DNA-matchningarna på MyHeritage-kontot. ”Jag är en av din mammas 13 bröder”, sa han. ”Hittills har jag kunnat hitta tre systrar; din mamma är den fjärde.”

”Hur hittadede du mig?” frågade hon.

”Jag är en pensionerad polis”, svarade han. ”Men jag kan forfarande mitt jobb. Jag såg ditt namn som min matchning och jag lyckades lägga ihop pusselbitarna och nå dig.”

Randolph delade med sig av sitt födelsebevis, som listar Bobbis föräldrar – Marys farföräldrar. Han skickade också bilder på sig själv och sin dotter, Marys kusin.

Randolph och hans dotter, Miya

Randolph och hans dotter, Miya

”Det var ett väldigt spännande samtal”, säger Mary. ”Jag visste inte hur jag skulle berätta för min mamma.”

Med sin bild på en telefonskärm i ena handen och en annan telefon som spelade in ögonblicket på video i den andra berättade Mary för sin mamma om brodern hon hittat åt henne. ”Jag pratade med Randolph Mitchell idag, han ringde mig. Din lillebror ringde mig idag”, säger hon i videon.

Bobbis chock är påtaglig. ”På riktigt?” frågar hon. Efter några ögonblick när nyheten sjunker in ringer Mary Randolph. ”Hej farbror, jag har din syster här med mig”, säger hon.

”Hur mår du?” frågar Bobbi sin lillebror.

”Jag mår bra, jag hittade dig!”svarar han.

Vid det här laget kunde Bobbi inte längre hålla tillbaka tårarna. ”Jag är så ledsen, jag kan inte prata just nu. Det är för mycket just nu”, säger hon i videon och rösten brister. Mary rapporterar att de fortsatte prata i en timme ändå!

Syskonen planerar att träffas för första gången sedan de separerades som barn. ”Det här är ett väldigt spännande ögonblick för mig, det är en dröm som går i uppfyllelse”, säger Mary.

Stort tack till Mary och Bobbi för att de delar dessa värdefulla stunder med oss! Om du har gjort en otrolig upptäckt med MyHeritage vill vi gärna höra om det. Vänligen dela det med oss via det här formuläret eller via e-post på historia@myheritage.com.

Beställ ett MyHeritage DNA-kit