Familjemysterium löst tack vare MyHeritage DNA

Familjemysterium löst tack vare MyHeritage DNA

Sandra Poli föddes i Colombia där hon växte upp med sin adoptivfamilj innan hon flyttade till Miami, Florida som vuxen. Hela hennes liv vändes nyligen upp och ner då hon hittade sin halvsyster med MyHeritage DNA.

Sandra föddes 1975, hennes mor var ensamstående och Sandra placerades hos en adoptivfamilj i mycket ung ålder. När hon blev 9, berättade föräldrarna för henne att hon inte var deras biologiska dotter.

Sandra Poli som barn.

Nyheten påverkade inte Sandra särskilt mycket och det var inte förrän hon var tonåring som hon blev intresserad av att lära sig mer om sina rötter. Hennes vänner i skolan diskuterade genetiska sjukdomar och hon insåg att hon inte visste någonting om sin familj eller medicinska historia. Det var då hon började ställa frågor och gräva djupare.

Sandra fick reda på att hennes adoptivmamma inte kunde få barn. Trots faderns initiala tvekan hade de bestämt sig för att adoptera istället. Sandra började sin sökning med hjälp av sin adoptivfar, men ingen av hennes adoptivföräldrar hade någon information som kunde hjälpa. Genom åren försökte hon om och om igen att ta reda på mer om sina rötter, utan att lyckas.

Som ung kvinna arbetade Sandra som journalist i Colombia medan hon fortsatte sin sökning efter sin biologiska familj. Hon medverkade i TV-program och skrev i tidningar då hon försökte samla ledtrådar. Varje tråd gav ett nytt hopp men hon kom inte vidare.

Sandra Poli (höger) med sin medarbetare. 

Sandras amerikanska man, Michael, uppmanade henne att köpa ett DNA-test för att få reda på mer om sitt etniska ursprung. Sandra förväntade sig inte att få några DNA-matchningar eftersom hon antog att få colombianer skulle ha gjort ett DNA-test.

När hennes DNA-resultat kom i juni 2018 blev Sandra överraskad av en matchning med en syssling. Hon skrev till DNA-matchningen genom MyHeritage och fick reda på att hennes matchning också hade rötter i Sandras födelseland – Colombia. Tillsammans skapade de två ett familjeträd och upptäckte hur matchningens föräldrar var knutna till Sandras biologiska familj. Det ledde Sandra till den stora upptäckten av 4 halvsystrar på sin fars sida!

Sedan dess har Sandra kontakt med en halvsyster, Soraya Halaby, som bor i Paris. Soraya flyttade ursprungligen till Frankrike för att slutföra sin magisterexamen i samhällsvetenskap vid Sorbonne, där hon nu gör en doktorsexamen i sociologi. Sandra och Soraya träffades för första gången i Colombia för några månader sedan och Sandra bjöd Soraya till sitt hem i Miami.

Sandra kramar om sin halvsyster Soraya. 

Sandra är överlycklig över att ha hittat en del av sin biologiska familj och hoppas fortfarande att kunna återförenas med många fler. ”Jag skulle gärna hjälpa fler människor i Colombia och berätta för dem att MyHeritage fungerar och hur det löste mitt familjemysterium på ett så fantastiskt sätt!”