Halvsyskon från runt om i världen upptäcker varandra med MyHeritage DNA

Halvsyskon från runt om i världen upptäcker varandra med MyHeritage DNA

För flera år sedan träffade Gina McClelland sin biologiska far för första och sista gången. Efter nästan fyra decennier av att växa upp utan honom googlade hon upp honom och spenderade 3 timmar med honom på ett köpcentrum. Under det besöket avslöjade han att hon hade syskon … men sa att han inte kunde berätta om henne för att hon var en ”hemlighet” och det skulle göra dem upprörda. Det verkade som om hon aldrig skulle veta hur det kunde kännas att vara en syster.

Men delvis tack vare MyHeritage DNA hittade Gina sina syskon. Förra året flög Gina och hennes halvsyster Wendy ner till Dominikanska republiken för att träffa sin bror Larro för första gången.

Se deras fantastiska historia i videon nedan:

‘Du är en hemlighet’

Gina växte upp i Toronto-området som dotter till en ensamstående tonårsmamma. Det enda hon hade känt till om sin far var hans namn: Larry Cooper. Hon växte upp och fick fem egna barn, och vid 37 års ålder bestämde hon sig för att googla upp honom. Ett fotografi av en man som hade en slående likhet med en av hennes döttrar dök upp. Hon kontaktade honom och han gick med på att träffa henne för det enda mötet.

”Jag kommer ihåg att tårar rann över hans kinder när han gick”, säger Gina. ”Och jag visste i mitt hjärta att jag aldrig skulle se honom igen.”

En kommentar på en dödsruna

Efter att Larry inte svarade på hennes senaste e-postmeddelande hade Gina en sjunkande känsla och bestämde sig för att googla upp honom igen. Den här gången hittade hon en dödsannons på nätet.

Dödsannonsen hade en kommentarsektion, och en av kommentarerna fångade Ginas blick: en kvinna som heter Wendy skrev att Larry var hennes far och ville komma i kontakt med alla som kunde ge henne mer information om hans död.

Gina bestämde sig för att skriva till Wendy och berätta att de var halvsystrar. Wendy var chockad – hon hade känt till två andra halvsyskon, men hennes far hade aldrig berättat för henne om Gina.

Wendy och Gina kom i kontakt med varandra och började umgås med varandra som systrar.

Ett överraskande syskon

Vid julen 2017 bestämde sig Ginas och Wendys familjer att ge dem MyHeritage DNA-tester för att bekräfta deras systerskap och ge dem en chans att lära sig mer om sina etniciteter.

När Ginas resultat kom in var det en halvsystermatch … men till hennes chock var det inte Wendy eller Laura! Det var en kvinna som heter Brigitte Currie, som också vuxit upp i Toronto och bara var 9 dagar äldre än Gina. Brigitte hade adopterats av en ensamstående far som också nyligen hade gått bort – men det var inte Larry. Hon var säker på att matchen måste ha varit genom den biologiska mamma hon inte hade känt. Men när Wendys resultat kom igenom matchade de tre – vilket tyder på att hennes samband med dem faktiskt var genom hennes far, och att mannen som uppfostrade henne trots allt inte hade varit hennes biologiska far.

Chocken för Brigitte var enorm. Inte bara var mannen som uppfostrade henne och som hon nyligen förlorat inte hennes biologiska pappa, men hon hade tre systrar och en bror som hon aldrig hade vetat om.

‘Jag vill veta allt’

Medan Brigitte tog sig tid att bearbeta allt detta bestämde Gina och Wendy att flyga ner till Dominikanska republiken för att äntligen träffa sin bror Larro – som Wendy hade känt till innan Gina kontaktade henne. Larro var den enda av syskonen som uppfostrades av Larry.

”För mig var min pappa den bästa mannen i världen, min superhjälte”, säger Larro. ”Det svåraste när han gick bort var att efter det visste jag att jag hade fler syskon. I det ögonblicket började livet förändras. ”

”Jag växte upp som enda barn och nu har jag flera syskon, och jag är ganska lycklig över det”, säger Gina. ”Mina syskon hjälpte mig att se en del av mig som jag aldrig kunde se.

”Att hitta mina syskon var riktigt fantastiskt”, säger Larro. ”Jag vill veta allting.”

”Vi skapar minnen”, säger Wendy. ”Jag kommer aldrig att glömma det här.”

Efter deras återförening med Larro i Dominikanska republiken åkte systrarna på semester till en stuga tillsammans och gjorde matchande tatueringar för att försegla sina band. De hoppas kunna ta Larro till Kanada någon dag, så att den sista biten i pusslet äntligen kommer att falla på plats och de kan njuta av att vara en familj.

Redo att göra dina egna otroliga upptäckter? Beställ ditt MyHeritage DNA-kit idag.