Hon var ensam i världen. Sedan hittade hon sin biologiska pappa på andra sidan jorden

Hon var ensam i världen. Sedan hittade hon sin biologiska pappa på andra sidan jorden

Patty McCraw, 52, en MyHeritage-användare som bor i Gulfport, Mississippi, växte upp i New Orleans med sin mamma – utan att veta vem hennes biologiska far var. Hennes mamma gifte sig så småningom och fick ytterligare ett barn, Pattys styvbror.

När Patty blev äldre längtade hon mer och mer efter att få veta vem hennes biologiska pappa var. Sedan, när hon var 18, hände något hemskt: hennes bror dödades i en bilolycka. Nio år senare drabbades hennes mamma av cancer och gick bort.

Hennes brors och mammas död lämnade Patty helt ensam i världen – och hennes sökande efter sin biologiska pappa fick en ny betydelse. Allt hon visste var att han var en norsk sjöman, och att hennes föräldrar bodde tillsammans en period i New Orleans innan hennes pappa seglade vidare. Han planerade att komma tillbaka, men det hände aldrig.

Pattys far då han var sjöman

Pattys far då han var sjöman

Efter att han lämnat upptäckte Pattys mamma att hon var gravid.

Pattys mamma berättade inte mycket om hennes biologiska pappa. Patty visste inte ens hans namn, bara ett ungefärligt namn på skeppet han seglade på. Hon visste att hennes mamma måste ha blivit gravid i februari 1970. Det fanns inte mycket att gå på.

Patty bestämde sig för att försöka ta ett DNA-test. När hon inte fick några leads laddade hon upp sina resultat till MyHeritage – och noterade att resultaten visade att hon är 50 % norsk. Hon matchade med en avlägsen kusin, men kunde inte hitta något mer betydelsefullt, så hon vände sig till Facebook för att få hjälp och fick ett svar från DNA-experten Cyndee Ormsby. Cyndee tog hjälp av en lokal norsk expert, Eli Reinholdtsen, som har släktingar i området där Pattys far kom ifrån. Tillsammans kunde de hitta en man som matchade alla detaljer som Patty delade. Han heter Ole Fredrik Eide Myre och bor i Vesterålen.

De försökte nå ut till Ole Fredrik – men han svarade inte. Så Eli försökte be en gemensam vän, Halvard Kristian Toften, om hjälp att kontakta Ole Fredrik. Han kunde fråga Ole Fredrik om han hade rest till New Orleans 1970. Ole Fredrik bekräftade: han hade till och med fortfarande sitt gamla pass stämplat med sin avresa från New Orleans 1970!

Ole Fredrik har sedan tidigare 3 barn, två döttrar och en son, bosatta i Norge. Han blev överlycklig när han fick veta att han har en dotter till. De pratade för första gången via Facetime, och Ole Fredrik säger att han direkt visste att hon var hans dotter, inte bara för att hon ser ut som honom, utan för att hon är otroligt lik hans bortgångna mor – Pattys farmor, som hon aldrig fick träffa.

 

Patty (vänster) och hennes farmor (höger, färglagt och förbättrat av MyHeritage)

Patty (vänster) och hennes farmor (höger, färglagt och förbättrat av MyHeritage)

Ole Fredrik tog ett DNA-test för att bekräfta vad hans hjärta redan sa till honom måste vara sant, och testet bekräftade faktiskt att han är Pattys pappa.

Pattys pappa med en juldekoration som hon skickat till honom

Pattys pappa med en juldekoration som hon skickat till honom

 

Patty på sin första flygresa någonsin

Patty på sin första flygresa någonsin

Se den emotionella videon av deras första omfamning nedan:

Patty tillbringade 8 dagar med sin nyfunna familj, kom ikapp och kom i kontakt med sitt nyfunna arv.

Patty besöker sin farmors grav i Norge 

Patty besöker sin farmors grav i Norge 

 

Patty i den norska folkdräkten <i>bunad</i> med sin pappa

Patty i den norska folkdräkten bunad med sin pappa

Ole Fredrik anser sig vara väldigt lyckligt lottad: ”Jag har sån himla tur nu när hon kom till Norge, för det är helt fantastiskt”, säger han.

”Alla borde forska i sin familjehistoria”, säger Patty. ”Mitt råd är bara att aldrig ge upp… jag trodde aldrig att jag någonsin skulle kunna hitta honom. Jag hade nästan gett upp, men jag är glad att jag inte gjorde det.”

Patty med sin pappa på flygplatsen

Patty med sin pappa på flygplatsen

Om du också har gjort en fantastisk upptäckt genom MyHeritage vill vi gärna höra om den! Skicka oss din berättelse till: historia@myheritage.com.