Jag hittade mina biologiska föräldrar och 7 halvsyskon tack vare ett MyHeritage DNA-test

Jag hittade mina biologiska föräldrar och 7 halvsyskon tack vare ett MyHeritage DNA-test

Christian Z. från Tyskland visste inte vilka hans biologiska föräldrar var under nästan 50 år. Han bestämde sig för att ta ett MyHeritage DNA-test – och hittade inte bara sina biologiska föräldrar väldigt snabbt, han fick även 7 halvsyskon från båda sidor!

Det här är hans historia.

Jag adopterades strax efter min födelse 1972. Min adoptivmamma hade redan ett fosterbarn som hade bott hos henne i ett antal år. Hon ville adoptera det här barnet, men hans biologiska mamma tog tillbaka honom. Därför, även om min adoption slutfördes 1976, fruktade min mamma alltid att ett barn skulle tas ifrån henne igen. Min adoptivfamilj var väldigt kärleksfull och det fanns en moster, en mormor och mostrar. Min mamma gifte sig några år senare, så jag hade också en styvfar och flera styvsyskon.

Christian as a child. Photo enhanced by MyHeritage

Christian som barn. Fotot förbättrat av MyHeritage

Christians adoptivfamilj

Christians adoptivfamilj

Jag växte upp med vetskapen om att min adoptivfamilj inte var min biologiska familj. Men eftersom jag också visste hur viktigt det var för min mamma att vara min enda mamma, letade jag inte efter min biologiska mamma under hennes livstid. Jag visste också bara namnet på min biologiska mamma, en turkisk kvinna från den första generationen migrantarbetare. Jag visste också namnet på hennes äldsta son. Då bodde de i Västberlin. Ingenting alls var känt om identiteten på min biologiska far, inte ens hans nationalitet.

Så var det i nästan 50 år.

Under tiden gifte jag mig och fick två barn. Min frus farfar var en bessarabisk tysk och en passionerad släktforskare. Han inspirerade mig att engagera mig i släktforskning också. När han dog, baserat på hans upptäckter, undersökte jag först min frus familjehistoria och sedan min adoptivmammas familjehistoria. Jag började använda de gammaldags metoderna och sedan började jag använda DNA – och jag fick faktiskt reda på många intressanta kopplingar. Till exempel kom min adoptivmamma från den gamla Zalto-familjen av glasblåsare. Familjen kom ursprungligen från Venedig och flyttade sedan till Böhmerskogen. Finglas tillverkas än idag i Österrike.

Det saknades dock fortfarande en familjeanknytning. Skulle det också vara värt att lära sig mer om det?

En dubbel DNA-testframgång

2020 gick min adoptivmamma bort vid 86 års ålder. Det var en stor saknad, vi var alltid väldigt nära varandra. Men det uppmuntrade mig att ta ett DNA-test genom MyHeritage och börja leta efter mina biologiska släktingar.

Som väntat visade resultaten turkiska härkomster och många turkiska släktingar. Det blev också snabbt uppenbart att min biologiska far måste vara en spanjor från Malaga-regionen. Jag skrev till några mer avlägsna släktingar, några som bor i Spanien och några är exilkubanska som nu bor i USA. De visste dock ingenting om en avlägsen kusin som kunde ha en biologisk son i Tyskland. De sa att de bara hade förfäder från Malaga-regionen.

På mammas sida lyckades dock förfrågan med de anhöriga! Enligt ett DNA-test kunde en sonson till en moster ta reda på något om var min biologiska familj var. Hans mamma visste att hon hade flyttat från Berlin till München. Han skapade kopplingen. De kände också till mig och blev väldigt glada när jag kontaktade dem. Jag besökte henne i april förra året.

Det finns 4 äldre halvsyskon totalt. Min biologiska mor hade gått bort för länge sedan. Jag träffade också en kusin som råkade bo i samma stad som jag – och hans dotter precis en gata bort från mig. Hans barnbarn hade till och med spelat tennis med min dotter utan att veta att de var nära släkt.

Christian med Zöhre, Yakup och Ali, 3 av hans halvsyskon.

Christian med Zöhre, Yakup och Ali, 3 av hans halvsyskon.

Men så kom det en överraskande vändning på pappas sida också.

En biologisk halvbror från Spanien hade troligen också ett intresse för släktforskning och lämnade även in sitt DNA till MyHeritage. Det satte honom naturligtvis i toppen av DNA-matchningarna! Vi utbytte idéer via meddelandesystemet, och han blev mycket förvånad eftersom han inte visste något om mig. Han bekräftade dock för mig att hans far, som också dog ung, hade bott i Tyskland då. Så jag har nu tre halvsyskon i Spanien.

Så DNA-testet blev en dubbel framgång: Jag hittade inte bara släktingarna på mammas sida, jag upptäckte också min pappas familj. Jag har nu 7 halvsyskon! Tack MyHeritage.

Vi vill också tacka Christian för att han delar med sig av sin underbara historia. Vi är väldigt glada för hans skull!

Har du hittat familj eller släkt tack vare MyHeritage, eller vill du dela med dig av din egen historia? Använd detta formulär eller skicka e-post till historia@myheritage.com.