Jag träffade äntligen min halvbror som jag fann genom MyHeritage DNA

Jag träffade äntligen min halvbror som jag fann genom MyHeritage DNA

Anna Sardis växte upp i Cleveland, Ohio, i en familj med grekiska invandrare. Hon visste att hon var född i Grekland, men vad hon inte visste – förrän hon var vuxen – var att hon var adopterad. Efter att ha hittat sin biologiska mammas familj tog hon ett DNA-test och laddade upp sina data till MyHeritage – och hittade en halvbror på sin biologiska fars sida!

Det här är hennes berättelse:

När jag var i 20-årsåldern flyttade jag in i mina föräldrars hus och började gå igenom gamla dokument i källaren. När jag kom till 1960-talet hittade jag en del information som helt enkelt inte stämde. Min bror föddes 1965 och jag hittade en journal som tydde på att min mamma hade fått missfall i september samma år. Det innebar att det var omöjligt att min bror skulle ha fötts 3 månader senare.

Jag började gräva efter mer information och fick snart veta att mina föräldrar hade adopterat både mig och min bror, från samma barnhem i Aten.

Av respekt för min familj, som hade fostrat mig, bestämde jag mig för att inte agera på den här informationen direkt. Det var bara 30 år senare som jag började aktivt söka efter min biologiska familj i Grekland.

I små byar i Grekland känner alla varandra, så jag bestämde mig för att försöka söka efter min familj genom att resa dit i juni 2019 — jag fick reda på att min mamma hade gått bort vid 52 års ålder, men jag hade 3 halvsystrar, farbröder, fastrar , och första kusiner! Jag blev förbluffad, glad och tacksam över att de välkomnade mig. Jag reste tillbaka för att träffa dem i september samma år.

En ny upptäckt med DNA

Efter att jag kom tillbaka till USA tog jag ett DNA-test för att se om jag kunde hitta något annat om min familj, men jag fick inga intressanta matchningar. Sedan laddade jag upp mina resultat till MyHeritage. Till min stora överraskning fick jag veta att jag hade en halvbror i Sverige, men den här gången från min biologiska pappas sida!

Jag började genast skriva till honom, och resten är historia.

Anna med sin halvbror Mats

Anna med sin halvbror Mats

Vi planerade att träffas i mars 2020, men bara några dagar innan Mats skulle flyga kom en Covid lockdown.

Det var ganska deprimerande, men vi fortsatte att prata, nästan varje dag, lärde känna varandra mer och mer. Mats köpte ytterligare en biljett 2021, men fick avboka igen på grund av covid. Vi tänkte att vi måste ses innan vi dör!

Tredje gången gillt och Mats kom äntligen för att träffa mig i maj 2022. Här är en video vi tog av ögonblicket vi äntligen träffades personligen.

Det var två fantastiska veckor! Han är nu tillbaka i Sverige och vi planerar på ett nytt möte snart! Mina systrar kommer till Amerika i juli för min sons bröllop och jag känner mig så välsignad var dag som min familj växer, på så underbara sätt!

Anna och Mats med ytterligare familjemedlemmar

Anna och Mats med ytterligare familjemedlemmar

Vi har fortfarande ingen ledtråd till vår biologiska far, men vi kollar ofta på MyHeritage för att se om något dyker upp. Om det är meningen att vi ska hitta honom, så kommer vi att göra det!

Mats och jag delar samma pappa, mina systrar och jag delar samma mamma, men vi känner oss alla sammankopplade.

Tack MyHeritage som är den länken i vår familjekedja!

 

We still don’t have a lead on our biological father, but we check MyHeritage often to see if anything will appear. If it’s meant to be, it will be!

Mats and I share the same father, my sisters and I share the same mother, but we all feel connected.

Thank you MyHeritage for being that link in our family chain!

Stort tack till Anna för att du delar med dig av din historia!

Har du en historia att dela om en fantastisk upptäckt du gjort genom MyHeritage? Dela den gärna med oss!