Nyfunnen i Newfoundland: Dotter finner en far som inte visste att hon existerade, tack vare MyHeritage DNADaughter Finds Father Who Never Knew She Existed

Nyfunnen i Newfoundland: Dotter finner en far som inte visste att hon existerade, tack vare MyHeritage DNADaughter Finds Father Who Never Knew She Existed

Linda Brown växte upp i Newfoundland, Kanada och visste att hon var adopterad. I slutet av 20-talet träffade hon sin biologiska mamma, men hennes biologiska fars identitet förblev ett mysterium … tills hon tog ett MyHeritage DNA-test.

Se hennes emotionella återförening med sin far här:

Linda kunde hitta sin biologiska mor, en bror och en syster via en byrå, men hon kunde inte hitta någon information om sin far. ”Jag var så tacksam för att träffa dem, men en del av mig var nyfiken … Jag måste hitta min biologiska far”, säger hon.

Lindas biologiska mamma visste inte vem hennes far var; allt hon kunde berätta för henne var att han var amerikan. Linda visste att det fanns militärbaser i Newfoundland där många amerikanska soldater var stationerade runt den tid hon föddes, och att hennes biologiska föräldrar träffades i detta sammanhang.

Så för ett par år sedan, i ett försök att få några ledtrådar om sin fars identitet, fick Linda tillgång till några militära listor. En vän hjälpte henne att gå igenom dessa register och kontakta de personer som listades, för att fråga om de kände till Lindas historia. En av de som svarade var en man vid namn Dallas Stone från Utah i USA. Dallas erbjöd sig att hjälpa så mycket han kunde och gav några fler namn, men han var inte medveten om en historia som denna, och ingen av dessa nya kontakter ledde till någonting.

Efter en lång, utmattande sökning hade Linda nästan gett upp … och sedan bestämde hon sig för att prova ett MyHeritage DNA-test.

Efter bara en vecka fick hon meddelandet i MyHeritage-inkorgen som förändrade allt:

“Hur är jag din faster?”

Denna kvinna hade dykt upp som en nära DNA-matchning för Linda, men hon var förvirrad av det, eftersom hon bara hade en bror och hon kände redan alla hans barn. Hennes bror var i färd med att ladda upp sina resultat till MyHeritage från en annan leverantör – och nog kom han upp som en 50% matchning för Linda, vilket bevisade att han var hennes far.

Hon skrev tillbaka till Linda och sa: ”Jag vet vem din far är.”

“Jag läste denna mening miljoner gånger,” säger Linda. “Jag tänkte, är detta sant?”

Det skulle visa sig att den här mannen var ingen mindre än Dallas Stone – mannen från Utah som hade erbjudit Linda att hjälpa henne flera år tidigare!

Dallas kontaktade LInda direkt och detaljerna upptäcktes. Han hade varit stationerad i Newfoundland – som de redan visste – men han hade ingen aning om att hans förhållande med Lindas mor hade resulterat i en graviditet. Han hade bara gjort ett DNA-test för att han ville hjälpa sin syster med hennes släktforskning. Det här var det sista han hade förväntat sig!

Linda lärde sig snart att hon har två halvbröder och en halvsyster.

”Nu lär jag mig”, säger Linda. ”Vi lär känna varandra. Det har varit fantastiskt … att utbyta foton från när vi var yngre. Likheten – det är som, herregud, jag kan inte titta! Det är fantastiskt.”

”Man inser när man blir äldre att barn verkligen är meningen med livet”, säger Dallas. ”Det är ditt arv, det är vad du lämnar, det du är stolt över … familjen är mycket viktigt.”

Förra sommaren träffades Linda och Dallas äntligen i Calgary, Kanada.

”Jag är så glad att du hittade mig”, sa Dallas när de omfamnade för första gången. Linda svarade tårögd, att hon också var glad.

”Vet du vad? I livet händer ibland allt av en anledning, säger Linda. ”Mina föräldrar var underbara, de älskade mig. Och nu ska jag bygga ett liv med min biologiska far, Dallas. ”

”Jag tror verkligen att saker bara kommer att bli bättre och bättre när vi går vidare”, säger Dallas. ”MyHeritage har förändrat mitt liv enormt.”

”Tack vare MyHeritage hittade jag min far, som kommer att vara en del av mitt liv framöver”, tillägger Linda.

Linda säger att hon rekommenderar DNA-testning till alla hon pratar med. ”Alla måste veta!”

Nu är det din tur. Ta ett MyHeritage DNA-test idag.