Vi upptäckte en halvsyster på MyHeritage. Hon har letat efter oss i 27 år

Vi upptäckte en halvsyster på MyHeritage. Hon har letat efter oss i 27 år

Tidigare i år stötte vi på en mycket underhållande Twitter-tråd av Krystal Baez, 29, från Washington. Hon hade fått ett DNA-kit till jul och var exalterad över att lära sig mer om sitt arv. Det slutade med att hon upptäckte mycket mer än hon hade tänkt sig: en första kusin som hon inte hade känt till som hade letat efter sin familj i hela sitt liv.

Vi kontaktade dessa kusiner och organiserade en Instagram Live-återförening i april 2021.

Senare samma år fick de äntligen träffas personligen. Här är videon av deras otroliga återförening:

Här är hela historien – delvis berättad av Krystals Twitter-tråd:

”Jag fick ett MyHeritage DNA-kit i julklapp. Jag är Puerto Rican och jag ville lära mig mer om mitt ursprung, säger Krystal. ”Så det var egentligen det enda jag förväntade mig att lära mig av det. Och så plötsligt fick jag ett meddelande om att jag hade en kusin.”

Kusinens namn var Hope Fowler – och hon hade letat efter sin biologiska fars familj i hela sitt liv.

”Jag visste att jag hade en pappa. Det var allt. Vi hade inte lyckats ta reda på vem han var, säger Hope. ”Vi gjorde ett annat DNA-test, och jag hade en massa matchningar, som till exempel två sysslingbarn eller något, men ingen visste någonting. Jag skickade ett meddelande till massor av människor och ingen visste något.”

Sedan testade Hope MyHeritage… men samma sak hände. ”Jag kom till en punkt där jag tog bort appen”, säger Hope. ”Jag fick ingenting, jag blev bara avskräckt. Men min mamma behöll appen, och tack och lov gjorde hon det!”

Hope fick meddelandet från Krystal och skickade tillbaka ett meddelande till henne.

”Jag tänkte, ok, det här är vad jag vet”, säger Hope. ”Och jag frågade, känner du den personen, vet du min fars förnamn? Hon svarade: ’Det är min farbror! Jag pratar bokstavligen med din syster just nu!’”

”Jag fick ett slumpmässigt sms från min kusin Krystal, och det stod att hon hade en kusin som heter Hope Fowler”, säger Hopes syster, Victoria. ”Så vi kom alla in i ett detektivläge, Krystal och sex av våra kusiner, alla tillsammans. Så fort hon svarade tänkte vi alla direkt: ”Kan du gå in på video?”

”Jag nästan skrek av lycka, för att jag ärligt talat inte trodde att jag skulle hitta honom, eller min syster eller någon”, säger Hope. ”Och sedan få reda på att jag hade två andra halvsyskon som jag inte visste något om. Det var galet!”

”Om någon skulle ha berättat för mig att jag hade en syster som jag inte visste om, skulle jag förmodligen inte ha trott dem”, säger Victoria.

”Jag var i chock först”, säger Hope, ”men ärligt talat kändes det som att en sten lyftes. Hela mitt liv kände jag att jag saknade något, som att en del av mig saknades. Jag visste att jag hade en familj som jag inte kände till. Så när jag läste det meddelandet, kände jag att, äntligen! Jag har äntligen en familj. Och sedan ringer vi ett videosamtal och jag har bokstavligen sju kusiner och min syster i en gruppchatt, och vi pratar med varandra som om vi har känt varandra i flera år.”

”Alla pratade med henne”, säger Krystal. ”Hela familjen var verkligen välkomnande och glada. Och Hope, hon har tre barn, så nu har de alla syskonbarn.”

”Min yngre syster och jag ser väldigt lika ut”, säger Hope. ”Vi agerar ungefär likadant också.”

”Vi har pratat varje dag sedan dess”, säger Krystal. ”Hon sa faktiskt till oss att hon hade letat så länge att hon gav upp att leta efter oss, hon gav upp att leta efter den sidan av sin familj. Hennes mamma kontaktade också mig och tackade oss alla för att vi var så välkomnande mot Hope. Hon sa att Hope hade velat ha kontakt med sin pappas sida av familjen i hela sitt liv, och att de helt enkelt inte hade någon information om dem. Så det verkar som om alla vid det här laget bara är glada över att äntligen ha hittat varandra.”

Familjen hade äntligen en chans att träffa varandra personligen i juli.

”Vi älskar familj, så att veta att den växer var så spännande”, säger Krystal.

”Förresten,” tillägger Krystal, ”i början när jag gjorde testet, sa min mamma: ’Varför ska du göra det här? Vi känner hela vår familj, jag kan visa dig släktträdet.’ Men så hittade jag Hope! Så nu vill hon testa sin pappa, och alla mina familjemedlemmar ska också få ett test.”

Beställ ditt MyHeritage DNA-kit nu — vem vet vad du kan upptäcka!