MyHeritage återförenar en dotter med sin far som inte visste att hon existerade

MyHeritage återförenar en dotter med sin far som inte visste att hon existerade

När Seraine Danner var 7 år fick hon reda på något omtumlande: hon hade en biologisk far och hade ingen aning om vem han var. Efter nästan tio års sökning ledde en DNA-matchning på MyHeritage henne till sin biologiska pappa och de två träffades nyligen för första gången.

Se deras emotionella återförening nedan:

Seraine började aktivt söka efter sin far vid 15 års ålder. ”Min mamma gav mig några namn som hon trodde skulle kunna vara hans, men hon var inte säker”, säger Seraine. ”Så jag försökte forska, men det ledde ingenstans, för hur skulle jag veta det?”

För några år sedan tog Seraine ett MyHeritage DNA-test och fick en matchning till en syssling. Hon bestämde sig för att inte ta kontakt då hon var rädd att de inte skulle svara.

Men för inte så länge sedan skickade den personen meddelanden till henne med en lista med släktnamn. ”Jag försökte ta reda på hur vi är relaterad, men jag kände inte till något av dessa namn”, säger Seraine. Då kom hon på att den här matchningen kanske var från hennes förlorade fars sida. Så hon gav kusinen en lista med namn som hennes mamma hade gett henne som kan ha varit hennes fars. Ett av dessa namn – Vincent Lipski – kände hon igen. ”Hon sa att han faktiskt var hennes kusin,” minns Seraine. ”Jag tänkte,” Åh – det betyder att det är min pappa! ””

Kusinen gav Seraine namnen på hennes biologiska fars syskon, och hon kontaktade en av dem på Facebook. Hans syster lyckades koppla ihop Seraine med Vincent. ”Han ringde mig några dagar senare, och vi har pratat varje dag sedan dess.”

Nyheten var en enorm chock för Vincent. Han hade ingen aning om att han var far till ett till barn. ”När han väl hade hört talas om mig, blev han helt tagen”, säger Seraine. ”Det tog honom ungefär en och en halv dag bara för att bearbeta det. Han hade ingen aning. ”

”Det är definitivt en process”, säger Seraine, ”men jag är väldigt glad. Min biologiska far är en underbar person och jag tror att jag ska ta mig tid att prata med honom och lära känna honom, jag kunde bokstavligen inte be om att hitta en bättre pappa, han är så fin”

Vincent som barn (vänster), och Seraine som barn (höger)

Vincent som barn (vänster), och Seraine som barn (höger)

“Jag var rädd att när jag en gång skulle hitta honom skulle han vara en hemsk person eller något, medger Seraine. ”Men han är verkligen en av de gulligaste människor någonsin, och han har gått igenom mycket. Han är bara så glad att lära känna mig. Han tänker att, jag har faktiskt en egen dotter nu!”