Gömda skatter: släktklenoder

Gömda skatter: släktklenoder

Släktklenoder är viktiga och kan ofta lära oss något om vårt ursprung. De erbjuder ledtrådar om våra förfäder och om hur de levde.

Ibland är släktklenoder gömda och upptäcks när de legat undanstoppade i många år. Men när de väl upptäcks kan de avslöja mycket om ens släkt!

Så var fallet i denna historia om en ung man som nyligen upptäckte en gömd kista när han rensade ur sina farföräldrars garage. Vad han upptäckte är helt otroligt!

Kistan - fylld av släktklenoder När den unge mannens farfar dog för några månader sedan, gick han och hans familj igenom farföräldrarnas tillhörigheter. De fann en gammal kista innehållande föremål som hade tillhört hans farfars farfar, född 1858. Allt i kistan är över 100 år gammalt!

I kistan fanns jordbrukspapper och annonser, hans familj var bönder i den amerikanska delstaten Oklahoma. Det fanns även glasögon, fotografier och böcker från tidigt 1900-tal, affärsbrev och mycket mer.

Han fortsatte att gå igenom föremålen för att kunna fastställa deras ursprung och undersökte vad de kunde avslöja om hans rötter. Men en fråga återstår – varför hade hans farfar gömt dessa historiska föremål och inte delat dem med sina barn och barnbarn? Det är ett mysterium som kanske aldrig kommer att lösas…

Har någon i din släkt lämnat gömda skatter som senare har hittat? Berätta i kommentarsfältet nedan eller på vår Facebooksida.