Pappa hittar hjärtskärande brev från sin döda dotter

Pappa hittar hjärtskärande brev från sin döda dotter

Några dagar efter att 13-åriga Athena Orchard förlorade kampen mot cancer, hittade hennes familj ett dolt meddelande på baksidan av hennes spegel.

Fotokälla: Caters News Agency

Fotokälla: Caters News Agency

”Lycka är upp till oss själva”, skrev hon. ”Kanske handlar det inte om ett lyckligt slut. Utan om själva resan.” Syftet med livet är ett liv med syfte. Skillnaden är det lilla extra.”

”Lycka är en riktning, det är inte en destination. Visa tacksamhet för tillvaron. Var glad, fri, tro, och var alltid ung i sinnet.”

Athenas skelettcancer bildade en malign bentumör. Runt jul förra året kollapsade hon, efter undersökningar visade det sig att det fanns tumörer i hennes ryggrad, vänstra axel och i huvudet. Efter mer än sju timmars operation började hon kemoterapi.

Trots att Athena alltid var atletisk, hon blev snabbt mycket svag och kunde knappt ta sig ur sängen.

För några veckor sedan, den 28 maj, dog Athena endast 13 år gammal. Dagarna som följde gick föräldrarna Caroline (37) och Dean Orchard (33) genom hennes saker när de upptäckte brevet skrivet på baksidan av Athenas spegel.

”Hon berättade aldrig för oss om detta, men det är verkligen typiskt henne”, säger hennes pappa. ”Jag började läsa brevet, men kunde inte fortsätta till mer än hälften eftersom det var så hjärtskärande”, fortsätter pappan att berätta.

Athena skrev om kärlek, lycka och sjukdomen. Familjen säger att de aldrig kommer göra sig av med spegeln.

”Varje dag är speciell, få ut det mesta av var dag”, skrev Athena. ”Du kan få en dödlig sjukdom i morgon, så ta vara på dagen.”

”Livet är bara dåligt om du gör det dåligt.”