Vilken låt spelades den dagen du föddes?

Vilken låt spelades den dagen du föddes?

Musik har alltid varit en integrerad del av våra dagliga liv. När musik började förmedlas via radion, i början av 1920-talet, nådde populära sångare och musiker en bred publik.

musik och historia

Musik har förmågan att skapa starka känslor hos en lyssnare. Sånger som du har hört vid viktiga händelser i ditt liv, kan bli ännu mer magiska. Det är svårt att glömma låtarna som spelades på den första fest du deltog i, din första konsert eller när du dansade med din käresta på ert bröllop. När jag hör en välkänd sång i radion tar det mig tillbaka till var jag befann mig då jag först hörde låten och utvecklade mina egna personliga minnen. De flesta av oss kan minnas låtar från alla viktiga skeden i våra liv.

Kan du namnge låtarna du har hört i olika viktiga stadier av ditt liv? Vet du vilken sång som var populär när du föddes?

Webbplatsen Playback.fm visar vilken låt som var nummer ett på listorna den dag du föddes. Ange ditt födelsedatum och se vilken låt som var mest populär när du kom till världen. Kanske lyssnade dina föräldrar på denna låt på väg till sjukhuset för att välkomna dig till världen!

Fråga dina föräldrar om de kommer ihåg sången och vilka minnen som vaknat när de hör den. Det kanske ligger en intressant historia bakom låten, som du kan lägga till i ditt släktträd på MyHeritage. Om du vill gå ett steg längre kan du spela in dina föräldrar sjunga låten genom vår mobilapp och lägga till ljudinspelningen i ditt släktträd. På så sätt berikar du ditt släktträd ännu mer och kommande generationer kan lyssna till dina föräldrars sång.