Två magiska återföreningar genom Sverige, Holland och Spanien

Två magiska återföreningar genom Sverige, Holland och Spanien
Sommaren 2021 förde ett MyHeritage DNA-test ihop halvbröderna Fernando Hermansson Carabali och Ivan Andreas, som letat efter sina biologiska familjer i många år. De var så glada över upptäckten och lyckan var fullständig… och då upptäckte de att de hade fler syskon.

Bröderna hittar varandra

Fernando, 37, föddes i Colombia, där han, som spädbarn, lämnades på ett kloster. Nunnorna tog in honom och tog hand om honom en period, och sedan placerade de ut honom för adoption hos en familj i Sverige. Han växte upp där och hade en lycklig barndom med sin adoptivfamilj.

Fernando as a child

Fernando as a child

Som vuxen började han undra över sin biologiska familj: vilka de var, vad de gjorde, hur de såg ut. Denna nyfikenhet fick honom att börja sökningen efter dem. Han reste till Colombia i hopp om att hitta några släktingar eller ledtrådar att gå efter, han hoppades  hitta åtminstone en familjemedlem – men Fernando hittade ingenting. Han återvände hem besviken och missmodig.

Sommaren 2021, fick Fernando ett MyHeritage DNA-kit i present av en god vän. Den låg i lådan i några månader tills Fernando tog mod till sig och skickade sitt prov till labbet.

Fyra veckor senare fick han resultaten, och högst upp på hans DNA matchnings-lista stod en man som hette Ivan. Det uppskattade förhållandet angavs som ”halvbror”.

Ivan, 35, hade vuxit upp i Amsterdam i Nederländerna. Han föddes också i Colombia och adopterades vid 3 års ålder. Även han hade en lycklig barndom och han började också utveckla en nyfikenhet över sitt ursprung. Han reste också till Colombia för att söka efter ledtrådar om sin biologiska familj, och han dök till och med upp i det holländska tv-programmet Spoorloos, som visar berättelser om människor som letar efter förlorade familjemedlemmar. Men inte heller han hittade någonting.

Ivan as a child

Ivan as a child

Sedan hörde han talas om MyHeritage DNA-test och förstod att detta kan hjälpa honom att hitta biologiska släktingar. Så han beställde kitet och tog provet… och där var det, en halvbrorsmatchning från Sverige.

”Det kom som lite av en chock”, säger Fernando. ”Jag kontaktade Ivan och jag fick ett snabbt svar. Det var fantastiskt. Ivan är 35, så jag har en lillebror. Det känns otroligt.”

De bestämde sig för att träffas och fick en känslomässig återförening.

”Vi har många likheter; vi är båda kreativa, vi är båda skådespelare och vi har många gemensamma intressen”, säger Fernando.

Och historien fortsätter

Bröderna fortsatte att forska i sitt ursprung och gjorde snart ytterligare upptäckter. I december 2021 hittade de ytterligare två halvsyskon: ett par systrar, Angela (40) och Sandra (43), båda födda i Colombia och för närvarande bosatta i Spanien.

Alla syskon delar samma pappa. Systrarna visste vem deras far var, men hade inte kontakt med honom, och han dog för 16 år sedan. De kände också varandra, men hade inte kontakt förrän de var vuxna. De hade ingen aning om att de hade andra syskon, och det kom som en enorm och underbar överraskning.

Ivan pratar inte spanska, och Sandra och Angela pratar inte engelska, men styrkan i deras känslor och glädjen över att hitta varandra talade för sig självt. Fernando och Ivan bestämde sig för att flyga till Spanien för att träffa dem så snart som möjligt, och de fyra syskonen återförenades snart personligen. De är nu en oskiljaktig del av varandras liv.

Sandra säger att hon inte kan leva utan sina syskon nu, och råder alla som letar efter biologiska familjemedlemmar: ”Ge inte upp, sök efter din familj. Vad som helst är möjligt!