Din mormor eller farmors favoriträtt

Din mormor eller farmors favoriträtt

mormors mat

När vi tänker på vår mormor eller farmor tänker vi direkt på deras värme och deras mat! Mor- och farmödrar över hela världen är kända för sina kulinariska smakupplevelser som de med omsorg lagar till sin familj.

Min mormor lagar den mest fantastiska mat jag någonsin ätit. Hennes kalops är min favorit och hennes köttbullar är så smakrika. Jag ser alltid fram emot att åka hem till henne och äta hennes mat. Min mamma säger alltid att min aptit är som störst när jag är hemma hos mormor.

En artikel i den amerikanska tidsskriften “My Moderna Met” jämför rätter gjorda av mor- och farmödrar från hela världen. Sverige är så klart med i artikeln. Svenska Brigitta Fransson har stekt lax och kockat dillpotatis. Alla maträtter i artikeln skiljer sig såklart åt, med den gemensamma nämnaren att mor- och farmödrar skapar maträtter för både själ och mage, oavsett vilket land de kommer ifrån.

Vilken var eller är din mormor eller farmors (eller bådas) favoriträtt? Kan du göra samma rätt? Dela med dig nedan.