Sätt färg på tillvaron

Sätt färg på tillvaron

Våren har kommit. Iallafall till Indien. I morgon och på fredag firar familjer i Indien och i diaspora högtiden Holi. Holi är en hinduisk vårfest som alltid firas under två dagar i mars. Precis som på valborgsmässoafton här i Sverige, firas den första dagen av Holi med en vårbrasa. Den andra dagen av Holi heter Rangapanchami och högtidlighålls genom att människor går omkring och skvätter färg på alla de möter. Och man bjuder hem folk till sina hem för att tillsammans fira högtiden.

Holi

Den indiska högtiden Holi

Den indiska vårfesten kommer lite tidigare än vår svenska vårfest valborg, men jag tycker faktiskt inte att det är för tidigt att utnämna att våren har kommit. Det har dykt upp vårtecken lite här och var runt om i vårt avlånga land.

Enligt Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, pågår nu en kraftig vårblomning i Skagerrak och Kattegatt. Och när jag pratade med mina föräldrar i söndags hade de både känt av våren. Mamma hade under helgen kunnat sitta ute och fikat med en kompis. Och pappa hade kunnat spela säsongens första golfrunda. Att kunna spela golf, är för honom är det absoluta vårtecknet.

Har våren kommit?

Har våren kommit?

Har du sett några vårtecken? Har du precis som Ronja, skrikit årets första vårskrik? Dela med i kommentarsfältet, eller på Facebook, Twitter eller Google+.

Källa: Wikipedia