En summering av Släktforskardagarna 2011

En summering av Släktforskardagarna 2011
Min brittiska kollega Laurence Harris

Min brittiska kollega Laurence Harris

Nu är jag tillbaka på kontoret efter en intensiv vecka. Inför släktforskardagarna var det mycket förberedelse och många möten som stod på schemat.

Bland annat träffade jag Thomas Fürth, ordförande för Judiska Släktforskningsföreningen i Sverige. Vi hade ett trevligt möte och utbytte många tankar och idéer. Jag träffade även Jojje Lintrup, släktforskare på Sveriges släktforskarförbunds som för tillfället arbetar med ett väldigt intressant projekt som heter Släktforskning för invandrare, som bland annat går ut på att involvera svenskar med invandraranor i släktforskningen. Jojje är en erfaren och kunnig släktforskare och är även projektledare för Sveriges släktforskarförbunds Wikirötter.

Med mig på mässan hade jag min brittiska kollega Laurence Harris. Laurence är en framstående släktforskare i England, och har bland annat släktforskat åt den brittiska upplagan av ”Vem tror du att du är?”.

Släktforskardagarna 2011 i Norrköping blev en intensiv långhelg med uppskattningsvis 4 100 besökare. Inte illa. Årets tema var ”Norrköping – staden vid strömmen – industrialismens vagga i Sverige” och höll passande till i Louis De Geer konsert och kongress, som är ett gammalt pappersbruk.

Ted

Ted - vann gratis inträde

Vi hade full rulle i vår monter hela helgen. Alla våra 1 000 Family Tree Builder cd-skivor, som vi delade ut gratis, gick åt. Och det blev många intressanta möten och samtal under både lördagen och söndagen. Bland annat träffade jag Roland Classon, en av Sveriges främsta journalister inom släktforskning, och representanter från olika skandinaviska släktforskarföreningar.

Ulrika

Ulrika

Grattis till Ted Eriksson och Beryl Blomqvist som vann gratis inträde.

Och ett stort tack till Sven-Erik Stjernman, Ulrika Lundin och Kenth Augustsson, som alla tre har hjälp till att översätta vår hemsida och som tack för hjälpen fick gratis inträde till mässan.

Sara MyHeritage

Jag i vår monter

Jag hoppas vi ses nästa år, då är det föreningen DIS-Mitt tillsammans med som Sveriges släktforskarförbund som står som värdar när Släktforskar- dagarna går av stapeln i Gävle.

Ha det bra till dess!