MyHeritage får tillgång till miljarder historiska dokument

MyHeritage får tillgång till miljarder historiska dokument

Har du förfäder som emigrerat till eller från USA? Nu kan du hitta mer relevant information om dem.

MyHeritage kan nu meddela köpet av de släkthistoriskawebbsidorna FamilyLink.com och WorldVitalRecords.com. Detta är MyHeritages sjunde och största uppköp sedan 2007. Köpet kommer att öka vad MyHeritage kan erbjuda er kunder, med ett tillägg av en enorm databas med flera miljarder historiska dokument.

Vad har dessa två webbsidor att erbjuda dig? Historiska dokument. Massor av historiska dokument. Webbsidornas enorma databas omfattar flera miljarder folkräkningar, födelse-, giftermål- och dödsregister. Med över fyra miljarder namn.

Databasen erbjuder även internets största arkiv av tidningar från hela världen. Från år 1739, fram till i dag. Tidningsarkivet har för närvarande fler än 2,1 miljarder namn inlagda. De två sidorna har även internets största index över inskriptioner och bilder på gravstenar. Som användare kan du göra manuella sökningar på allt detta historiska innehåll.

Webbsidorna FamilyLink.com och WorldVitalRecords.com (Klicka på bilden för större version).

Webbsidorna FamilyLink.com och WorldVitalRecords.com (Klicka på bilden för större version).

Avsikten är att sökningarna ska kunna utföras automatiskt, för att göra släktforskning enkelt, njutbart, utbildande och lätt att dela med sin familj. Den största andelen dokument kommer från engelskspråkiga länder, främst från USA, Storbritannien och Australien. Samt ytterligare 50 andra länder. Så om du letar information om släktingar som immigrerade till USA, är detta en guldgruva.

Vad finns det för fördelar för dig som MyHeritageanvändare?

För närvarande har webbsidorna en del dokument från Skandinavien. Fler dokument från hela världen kommer att läggas till. Avsikten för framtiden är att vår Smart Match-teknik ska utvecklas och likaså söka på relevanta dokument. Inte bara på profiler i ditt släktträd.

Historiska dokument är det naturliga komplementet till ett släktträd, vilket är vår specialitet. Genom att utforska de historiska dokumenten, kommer du som användare att kunna belysa det förflutna och upptäcka mycket mer om din släkthistoria.

På kort sikt kommer MyHeritage fortsätta att driva de två sidorna FamilyLink.com och WorldVitalRecords.com med intentionen att uppnå full integration med MyHeritage under 2012. Med omedelbar verkan och under en inledande period på ett par veckor kommer lojala MyHeritageabonnenter och användare att erbjudas kraftiga rabatter på FamilyLink.coms and WorldVitalRecords.coms tjänster och vice versa.

Sammanslagningen ger MyHeritage kompletterande tillgångar, till fördel för befintliga och nya MyHeritageanvändare. Allt innehåll på MyHeritage har fram till nu bidragits av er, våra användare. Medan FamilyLink.com och WorldVitalRecords.coms innehåll kommer från andra typer av källor. Deras material kommer successivt att läggas till på MyHeritages hemsida, och kommer att öka värdet för er användare.

I och med förvärvet kommer MyHeritage nu att öppna sitt första USA-baserade kontor i Utah, hem till FamilyLink.com WorldVitalRecords.coms.  Företagens personal kommer att ansluta sig till MyHeritage, med bas i vårt nya USA-kontor i Utah, ofta kallat släkthistoriens världshuvudstad.

Gilad Japhet, Myheritage grundare och vd korkar upp champagnen tillsammans med Yuval Ben-Galim. Vår vice vd för FoU och verksamhet.

Gilad Japhet, Myheritage grundare och vd korkar upp champagnen tillsammans med Yuval Ben-Galim. Vår vice vd för FoU och verksamhet.

Skål till den glada nyheten!

Skål till den glada nyheten!

Våra nya amerikanska medarbetare

Våra nya amerikanska medarbetare

Från 1800-talets mitt, och en bra bit in på 1900-talet lämnade ungefär 1,3 svenskar Sverige för Nordamerika. Billig mark och hopp om ett bättre liv lockade. Under åren har 1,3 multiplicerats och om man räknar på det, kan man dra slutsatsen att det i dag finns fler miljoner svenskättlingar i USA.

Tittar man närmare på en lista på de vanligaste amerikanska efternamnen, så dyker svenskklingande efternamn som Johnson, Anderson och Thomason upp på topp-15-listan, med amerikanska stavningar så klart, men ändå.

Många immigranter valde som sagt att amerikanisera sina namn på olika sätt, till exempel genom att ändra stavning på Johansson till Johnston eller Johnson. Eller helt enkelt översätta namnet till engelska. Kan man misstänka att Allt för Sverige-deltagaren Kirstin Highfields anfädrar hette Höglund i efternamn?

Denna starka koppling mellan Sverige och USA gör MyHeritage förärvning av FamilyLink.com och WorldVitalRecords.com till en tillgång för våra användare. Vi på MyHeritage är överlyckliga att kunna erbjuda er, våra kunder detta.

Vad tycker du? Har du släktingar som utvandrade till Nordamerika och är nyfiken på att lära känna dem lite bättre? Dela med dig på Twitter eller Facebook. Eller varför inte i kommentarfältet?