USA:s folkräkning från 1940 kommer till MyHeritage, kostnadsfritt!

USA:s folkräkning från 1940 kommer till MyHeritage, kostnadsfritt!

Miljontals människor i USA och runt om i världen räknar nu ner timmarna tills släppet av USA:s federala folkräkning från 1940.

På MyHeritage är vi väldigt glada att kunna meddela vår del i denna stora släktforskningshändelse. Från och med den andra april kommer vi att erbjuda bilder av folkräkningen och ett växande sökbart namnindex, helt kostnadsfritt.

1940

Men de stora nyheterna slutar inte här. Vi har bestämt oss för att ta det hela ytterligare ett steg, för att kunna föra registret direkt till dig.

Från och med april kommer miljoner MyHeritageanvändare, som byggt sina träd på vår hemsida, att motta kostnadsfria meddelanden, om information från 1940 års register matchar med deras släktträd. Användare kan på sätt få ett försprång i sin forskning, och kommer att kunna lära sig mer om sina föräldrar, far- eller morföräldrar, gammelfar- eller morföräldrar och andra släktingar som levde under denna tidsperiod. Allt detta utan att behöva göra några sökningar manuellt.

Varför är USA:s folkräkning från 1940 viktig? Vad har den för betydelse för mig?

USA:s folkräkning från 1940 kommer att avslöja en massa ny information om dina släktingar, speciellt om de som invandrat till USA, inklusive dem som flydde från nazisterna under andra världskriget.

Du kommer att få tillgång till information om namn, ålder, adress, ras, yrke, civilstånd, medborgarskap, bostadsägande, förhållande mellan personer som var bosatta i samma hushåll och födelseort. Flera nya och intressanta frågor förekom för första gången i 1940 års folkräkning, till exempel namn på uppgiftsgivaren, högsta betyg från skolan, hemvist 1935, inkomst och modersmål.

Med tanke på massinvandringen till USA i början av 1900-talet , finns det i dag många människor runt om i världen som har släktingar i USA som finns med i folkräkningen från 1940. Det är därför som vi kommer att göra folkräkningen tillgänglig på 38 olika språk, inklusive svenska såklart, för att hjälpa användare över hela världen att hitta information om deras amerikanska släktingar.

Detta är USA:s senaste folkräkning som finns tillgänglig för allmänheten, på grund av landets 72 åriga sekretesslag. Det är den största och mest omfattande folkräkningen som någonsin publicerats. Den kommer att öppna ett fönster till de som överlevde den stora depressionen, den svåraste globala ekonomiska depression som någonsin skett, och andra världskriget.

Vi frågade våra egna släktforskare om deras tankar om folkräkningen och dess betyelse för släktforskare:

MyHeritages chefssläktforskare Daniel Horowitz:Daniel Horowitz

Precis som många andra har jag också släktingar som kom till USA före 1940. Denna folkräkning kommer att ge mig bästa möjliga bild av hur de levde mellan 1935-1940.

För första gången kommer jag att ha tillgång till dokument som jag kan visa levande släktingar. De kan få en övergripande berättelse, bortom fakta. Som källdokument är den här folkräkningen en bra källa till information.

Jag hoppas att inte bara bekräfta basfakta som namn, ålder, födelsedatum, födelseort, familjeförhållanden med mera, utan även kunna se var de bodde fem år tidigare, deras yrke, inkomst, utbildning, militärtjänstgöring och andra språk som talades i hemmet.

Amerikanska genealogiexperten Schelly Talalay Dardashti:Schelly Talalay Dardashti

Folkräkningen från 1940 är väldigt personlig för mig, eftersom den ger mig en stillbild över min familj vid en väldigt viktig tid i USA:s sociala historia. Jag är väldigt glad att få tillgång till denna information.

Mina föräldrar, deras kusiner och gamla vänner är nedskriva som tonåringar, som den första generationen födda i USA. Uppgifter om deras utlandsfödda föräldrar kommer att ge mig information om invandring och naturalisering.

Mina föräldrar växte upp i isolerade New York-kvarter, så det kommer att bli intressant att lära sig mer om hur deras vänner och kusiner levde, eftersom  de alla bodde i samma område.

MyHeritages affärsutvecklingschef och släktforskare Mark Olsen:

Släppet av folkräkningen från 1940 är spännande eftersom att det kommer hjälpa mig att få bättre förståelse om mina farföräldrar och deras uppväxt.

Min farmor var bara 14 när folkräkningen gjordes och åldras nu snabbt. Jag ser fram emot att hitta henne i folkräkningen och lära mig mer om de förhållanden som hon växte upp i, efter den stora depressionen och andra världskriget.

Människor runt om i världen inväntar med iver på denna nya information som snart ska släppas, så att de kan expandera sina släktträd och historia.

Var kan jag hitta USA:s folkräkning från 1940?

Fler än 3.8 miljoner bilder och 132 miljoner register av folkräkningen från 1940 kommer att finnas tillgängliga från och med den andra april på www.myheritage.com/1940census. Bilderna kommer att finnas tillgängliga direkt och ett sökbart index kommer stegvis att läggas till under 2012. Vi kommer även att erbjuda USA:s folkräkning från 1940 kostnadsfritt på de andra två ledande sidorna som vi äger och driver: www.worldvitalrecords.com/1940Census och www.familylink.com/1940Census.

Som en oberoende leverantör av USA:s folkräkning från 1940 kommer vi att kunna publicera information från delstater som ännu inte finns tillgänglig någon annanstans. Vi använder oss av en professionell tjänst för att transkribera de digitala bilderna åt er, och vi har satt ett väldigt högt noggrannhetsmål för denna process. Med början i april 2012, när en MyHeritagerepresentant kommer att motta de officiellt folkräkningsbilderna från riksarkivet och registerförvaltningen i delstaten Maryland i USA.

Mer information och nyheter om vår utveckling i arbetet med att publicera hela den sökbara folkräkningen online kommer snart. Håll ögonen öppna!