Premiär: Allt för Sverige

Premiär: Allt för Sverige

Redan i våras skrev MyHeritage om att det till hösten nalkades en ny säsong av både ”Vem tror du att du är?” och ”Allt för Sverige”. Efter att årets upplaga av ”Vem tror du att du är?” precis har avslutats är stunden nu kommen för en ny säsong av ”Allt för Sverige”.

Deltagarna i Allt för Sverige (foto: Sveriges television)

Deltagarna i Allt för Sverige (foto: Sveriges television)

Den 28 oktober klockan 20.00 i Sveriges television kanal ett är det dags för den andra säsongen av den populära släktforskningsinspirerande serien, där tio svenskättlingar får chansen att komma till Sverige för att tävla om en släktträff med sina svenska släktingar.

Under tävlingens gång drillas svenskättlingarna i svenskhet och Sverige- kunskap. En efter en åker de ut, tills att det endast återstår en vinnare. Programmets tävlingsmoment är något som Sveriges television kritiserades för förra hösten, i samband med premiären av den första säsongen. Trots kritiken har man valt att ha kvar tävlingsmomentet även i år.

Årets tio deltagare är av olika skrot och korn men verkar vara en färgstark skara människor, precis som förra årets deltagare. De kommer från olika delar av USA, och deras svenska förfäder kom även de från olika delar av Sverige. Anders Lundin är återigen programledare.

Låt oss hoppas på en rolig, underhållande och lärorik säsong.

Kommer du att titta på ”Allt för Sverige”? Dela med dig av vad du tycker och tänker här på bloggen eller lämna en kommentar på vår Facebooksida. Eller twittra vad du tycker och tänker.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Inger Larsen

    oktober 23, 2012

    Jag kommer att kolla, mycket nyfiken på var en av deltagarna varit .Jag vet att han varit i mina hem trakter i Hälsingland.Fick kontakt med honom för några år sedan när han gjort en släktforskning på min farfar o morfar .Skall bli mycket spännande.

    • Sara

      oktober 28, 2012

      Hej Inger,

      Låter som lite släktforskningsskvaller inför det första avsnittet. Kul. Hänvisar du till Vernon Neil Ferguson?

  • Tom

    oktober 28, 2012

    Jag har tänkt se på detta program, men hoppas att det även kommer på SVT Play, då de ”normala” sändningstiderna i Finland är söndag natt/måndag morgon 3:00 och måndag eftermiddag 14:30.

  • Tom

    oktober 29, 2012

    Tyvärr är inte detta program möjligt att se via SVT Play här i Finland. Men, som tur är har man ett sådant jobb att det är möjligt att hinna se programmet 14:30.

    Rolig säsongstart, men en sak som jag tycker att alla gånger är överraskande, ifall det inte är frågan om skriven dramatik:
    Det borde väl vara klart för alla, att största delen av dem som emigrerade till USA kom från fattiga förhållanden (samma gäller för de olika ländernas Who Do You Think You Are-serier).

    Jag, som själv är född i Sverige, och har varit där oräkneliga gånger…. har aldrig smakat på surströmming, men kan inte tro att den smakar så illa som rykten berättar 🙂

  • Britt Lendic

    augusti 15, 2014

    Hej , hoppas på många fler säsonger av detta program . Till slut kanske någon från min släkt kommer med ! Hälsningar Britt född Löfquist .