Berätta om dina förfäders militära historier och var med i vår tävling!

Berätta om dina förfäders militära historier och var med i vår tävling!

Den här månaden, för att hedra minnesdagen i Storbritannien och veteranens dag i USA, skulle vi vilja hjälpa till att fira männen och kvinnorna som var hjältar i din släkt.

Vi inbjuder dig att berätta om dina förfäder som tjänstgjorde i militären för att få en chans att vinna ett MyHeritage komplett abonnemang! Från och med idag, 7 november till 30 november, kan du skicka oss en berättelse, foton eller militärregister om en släkting som kämpade för sitt land. Du kan dela det på Facebook, Twitter eller Instagram genom att tagga oss och använda hashtaggen #MyMilitaryHeritage. Du kan också skicka din berättelse till historia@myheritage.com. Tre lyckliga användare kommer att vinna ett årsabonnemang på MyHeritage!

Fotobidrag

En bild säger mer än tusen ord och ett foto kan berätta lika många historier. Ända sedan vi lanserade MyHeritage In Color™ och Bildförbättrare, har vi fått fantastisk feedback om hur verktygen har hjälpt användare att upptäcka mer information om sina förfäder och i synnerhet att upptäcka nya detaljer om sina förfäders militärtjänst.

MyHeritage-användaren Bart Van Eyck delade sin unika upptäckt med oss.

“Jag hade ett gammalt foto av min farfars farfar. På fotot hade han en arméuniform på sig. Min familj visste att han varit soldat under första världskriget, men visste ingenting om hans tid i armen … Efter att ha färglagt bilden upptäckte jag att min farfars farfar inte hade på sig en militäruniform utan en uniform för krigsfångar. Jag forskade djupare i detta och upptäckte att han hade tagits som krigsfånge under första världskriget … Tack för att ni utvecklade det här verktyget.”

Damma av familjefoton av förfäder i uniform och använd MyHeritages fotoverktyg för att färglägga och förbättra bilderna och se om nya detaljer dyker upp som du kanske har förbisett när du har tittat på originalfotot.

Militärregister

Om du inte har ett foto, kanske har du en otrolig historia som har berättats för dig? Kanske har du hittat ett historiskt dokument, eller kanske upptäckte du en krigsmedalj till en släkting?

Om du inte har haft möjlighet att hitta en ännu, är det den perfekta tiden nu. Våra omfattande militära dokumentsamlingar består av 683 samlingar och sammanlagt 67 miljoner poster från hela världen. Våra samlingar inkluderar utkast, rekrytering och serviceposter, pensionsregister och militära utmärkelser.

Genom militära register kan du lära dig vilken roll dina förfäder hade i historien. Dessa dokument kan innehålla information om var din förfader tjänade, vilken rang de kom till och vad de gjorde under sin tjänst. Militärregister är också unika eftersom de kan innehålla information om din förfäders utseende och kroppsbyggnad – till exempel deras längd, ögonfärg och hårfärg.

Berättelsebidrag

Även om du inte har ett foto eller ett militärt register är dina förfäders historia av vikt. Du är välkommen att skicka berättelsen som den är, utan kompletterande material. Oavsett hur du väljer att berätta dina förfäders historier är det helt upp till dig och alla berättelser kommer att övervägas.

För att delta i tävlingen, dela berättelsen på Facebook, Twitter eller Instagram med hashtaggen #MyMilitaryHeritage och se till att följa och tagga vår sociala kanal. Du kan också skicka ditt inlägg via e-post genom att skicka det till stories@myheritage.com.

Even if you don’t have a photo or military record, your ancestor’s story matters. You are welcome to submit the story as is, without any supplemental materials. Whatever way you choose to tell your ancestors’ stories is entirely up to you, and all story submissions will be considered.

To enter, share the story on Facebook, Twitter, or Instagram using the hashtag #MyMilitaryHeritage and make sure to follow and tag our social channel. You can also submit your entry via email by sending it to historia@myheritage.com.

Låt oss trösta oss i berättelserna om våra modiga förfäder under dessa utmanande tider. Må deras mod och motståndskraft inspirera oss med hopp om en bättre morgondag.