Nytt: Sortering för gemensamma DNA-matchningar

Nytt: Sortering för gemensamma DNA-matchningar

Vi är glada att kunna meddela att sorteringsmöjligheterna för Shared DNA Matches har lagts till. Det är en av flera nya förbättringar vi gör av DNA-matchningar på MyHeritage under de kommande veckorna.

Delade DNA-matchningar är ett värdefullt verktyg för användare som är intresserade av att ta reda på hur de är relaterade till en specifik DNA-matchning. Den nya sorteringsfunktionen gör att du kan sortera dina delade DNA-matchningar baserat på närheten till deras relation till dig eller till den DNA-matchning du granskar, och få nya insikter.

Sortering av delade DNA-matchningar är unikt för MyHeritage, och det här nya tillägget har redan fått beröm från experter inom släktforskargemenskapen. Diahan Southard från Your DNA Guide säger, ”SÖT!! Det här är en av mina efterfrågade funktioner och kommer att göra stor skillnad”, och Janna Helshtein från DNA at Eye Level säger: ”Det här är en fantastisk funktion, jag ÄLSKAR den! ”

Tidigare visade sidan Granska DNA-matchningar en lista över delade DNA-matchningar som var försorterade baserat på summan av DNA som delas mellan dig (eller personen vars DNA-kit du hanterar) och den specifika matchningen du granskar. Nu, förutom att se delade DNA-matchningar enligt den totala mängden delat DNA, kan du också sortera listan över delade matchningar baserat på mängden DNA de delar med dig, eller mängden DNA de delar med matchningen du. omgranskning.

Sortera delade DNA-matchningar

För att kolla in den nya sorteringen för delade DNA-matchningar, besök sidan DNA-matchningar, hitta kortet för matchningen du vill granska och klicka på ”Granska DNA-matchning”.

Öppna sidan Review DNA Match (klicka för att zooma)

Öppna sidan Review DNA Match (klicka för att zooma)

Scrolla ner på sidan till avsnittet om Delade DNA-matchningar. Du kommer att märka en ny sorteringsikon längst upp till höger.

Ny ”Sortera efter”-meny för delade DNA-matchningar (klicka för att zooma)

Ny ”Sortera efter”-meny för delade DNA-matchningar (klicka för att zooma)

Som standard sorteras delade DNA-matchningar i fallande ordning, enligt summan av DNA de delar med dig och matchningen du för närvarande granskar.

Klicka på ikonen för att öppna menyn och välj hur du vill sortera listan med delade DNA-matchningar.

Sorteringsalternativ för delade DNA-matchningar (klicka för att zooma)Om du väljer ”Delat DNA med dig” kommer de delade matchningarna att sorteras i fallande ordning, baserat på mängden DNA de delar med kitet du för närvarande arbetar med. Om du tittar på de delade matchningarna för ett DNA-kit som du hanterar åt någon annan, kommer det här alternativet att indikera personens namn i rullgardinsmenyn. På samma sätt, om du väljer ”Delad DNA med ”, kommer matchningarna att sorteras i fallande ordning enligt mängden DNA de delar med den DNA-matchning du för närvarande granskar.

Användning

Shared DNA Matches är en premiumfunktion som kräver en webbplatsprenumeration på MyHeritage (Premium, PremiumPlus eller Complete). Om du laddade upp din råa DNA-data till MyHeritage från en annan tjänst kan du betala en engångsavgift för upplåsning på 29 USD för att få tillgång till Shared DNA Matches, Etnicitetsuppskattningar, Genetiska grupper och andra avancerade verktyg för DNA-resultat som kromosomwebbläsaren, Theory av Family Relativity™ och AutoClusters. Läs mer om våra prenumerationer här.

Sammanfattning

Genom att sortera delade DNA-matchningar baserat på de nya sorteringsalternativen som finns tillgängliga kan du närmare peka ut hur du är relaterad till en DNA-matchning, genom att granska listan med delade DNA-matchningar på olika sätt.
Vi hoppas att du har nytta av detta och får nya insikter i din släktforskning.