MyHeritage skapar släktträd under familjedagar

MyHeritage skapar släktträd under familjedagar

Den allra första upplagan av familjedagarna visade upp olika judiska samfund runt om världen, och deras unika traditioner. Dagarna ägde rum i Medelhavs- badortstaden Netanya, som även brukar kallas den israeliska Rivieran.

Tusentals familjer samlades under tredagarsfestivalen, mellan den 16-18 oktober. Tidpunkten för familjedagarna var betydelsefull, eftersom den ägde rum under Sukkot-högtiden, lövhyddohögtiden, en högtid som ägde rum i hela landet.

Dagarna lockade framförallt unga familjer som letade en kostnadsfri och rolig utflykt under den nationella långhelgen. Mer än 20 länder – däribland Kanada, Etiopien, Slovakien, Peru, Ukraina, Sydafrika, Frankrike, USA, Bulgarien, Norge, Sverige, Argentina och Finland, ställde ut traditionella bås och visade upp sitt unika sätt att fira Sukkot. Högtiden visar gemensamma levandstraditioner i tillfälliga strukturer under den veckolånga skördehögtiden.

MyHeritage inrättade en stor paviljong med 50 stationära datorer, där besökare kunde skapa sitt egna släktträd, forska om sina rötter och lägga in sin egen släkthistoria i en speciell ”Du är en del av historien”-databas, skapad av det judiska folkets museum.

Under det tre dagar långa evenemanget, skapades fler än 1 300 släktträd och fler än 20 000 profiler. Siffrorna växte för varje minut under festivalen och växer fortfarande eftersom många familjer har fortsatt släktforska efter att de lämnade tillställningen.

Personer i alla åldrar delade släkthistorier och anekdoter, samtidigt som de skapade släktträd i MyHeritagepaviljongen. Somliga familjer gjorde intressanta upptäckter tack vare MyHeritages Smart Matches teknologi. Teknologin kan jämföra ditt släktträd med fler än 20 miljoner släktträd runt om i världen.

För en av besökarna, en 58 årig kvinna, född i norra Israel, var skapandet av hennes släktträd en ögonöppnare. Hennes far var polis och hennes mor, socialarbetare. I MyHeritagepaviljongen påbörjade hon sitt träd och la in all den information som hon kände till om hennes familj. Så fort som hon började knappa in information om hennes mor och hennes närmsta släktingar, fick hon en Smart Match från en MyHeritagemedlem som är släkt med hennes mamma.

Hon kunde se korrekta detaljer om hennes föräldrar och andra släktingar, och kunde på så sätt lägga till mer information i hennes släktträd och börja kommunicera med andra som släktforskar om samma familj runt om i världen. Hennes MyHeritagesläktträd fortsätter att växa i takt med att hon lär sig mer om sin släkthistoria och får fler Smart Matches.

Ett team av 15 entusiastiska MyHeritagemedarbetare var på plats under de tre dagarna för att hjälpa familjer att skapa sina träd.

MyHeritage vill förena familjer, oavsett om det inbär att hitta nya släktingar eller hjälpa till att bygga ett släktträd. MyHeritagepaviljongen var även ett bra sätt att stimulera yngre generationers intresse för släkthistoria.