DNA Quest – En uppdatering

DNA Quest – En uppdatering

Gratis DNA-kits har skickats ut till deltagare som har valts ut att delta i vår andra omgång av DNA Quest.

DNA Quest, som startades i mars 2018, är ett pro bono-initiativ som verkar för att återförena adopterade med sina biologiska familjer genom genetisk testning. De adopterades internationella samfund välkomnade projektet med öppna armar och de sprider ordet om denna unika möjlighet. Vi donerade tusentals DNA-kit till berättigade deltagare och vi fortsätter att få förfrågningar om projektets fortlöpande.

Efter det ursprungliga initiativets fenomenala framgång förlängde vi i mars 2019 DNA Quest-projektet. Vi lovade att donera ytterligare tusentals MyHeritage DNA-kits, gratis, till behöriga deltagare.

Demografi

I den andra omgången av DNA Quest fick vi över 4 000 ansökningar från människor i 69 länder runt om i världen. De flesta av ansökningarna kom från USA (1 838), följt av Kanada (349), Storbritannien (162), Australien (161), Chile (157) och Brasilien (107). Vi har även fått ansökningar från Argentina, Spanien, Irland,  Sverige och Danmark och mindre antal från andra länder, inklusive Vatikanstaten, Yemen, Mauritius, Zimbabwe och Förenade Arabemiraten.

70% av ansökningarna vi fick var från adopterade som sökte efter sina biologiska familjer. 16% kom från nära familjemedlemmar som letade efter bortadopterade barn, medan resten var människor som beskrev sin situation som ”Annan.” Intressant nog var 77% av de sökande kvinnor och 23% var män.

Tidigare framgångar

Det har varit en stor glädje för oss att höra om de DNA Quest-deltagare som har fått sin livslånga dröm uppfylld och har återförenats med sina familjer tack vare de DNA-test vi gav dem.

Här är några av de emotionella berättelserna:

  • Mitch Yurkovich, från Michigan och fyrabarnsfar, återförenades med sina biologiska föräldrar, som fortfarande var tillsammans, och som hade gift sig och hade ytterligare två barn.
  • Susan fick ett gratis MyHeritage DNA-kit genom DNA Quest och upptäckte en halvbror, Terry, som tidigare hade varit okänd för henne.
  • Kim Prather från Oklahoma visste ingenting om sin biologiska familj och hittade äntligen biologiska familjemedlemmar och återförenas med sin syster tack vare MyHeritage.
  • Carlos Canas från Texas visste alltid om att han var adopterad. Han växte upp som enda barn, visste aldrig vem hans biologiska föräldrar eller bröder och systrar var förrän han fick en matchning med sin biologiska halvsyster.

Nya återföreningar fortsätter att dyka upp då vår DNA-databas fortsätter att växa.

Nästa steg

För deltagare i den nya rundan DNA Quest kan DNA-resultat förväntas redan i augusti 2019. Deltagarna kommer att upptäcka sina DNA-matchningar från hela MyHeritage DNA-databasen, som för närvarande omfattar över 3 miljoner människor. Då antalet växer snabbt varje dag ökar deras chanser att hitta familjemedlemmar.

Om du redan har testat dig med ett annat DNA-företag kan du ladda upp dina DNA-data till MyHeritage gratis. När dina data har behandlats får du DNA-matchningar som kan leda till att du hittar den familj du har sökt efter.

Vi hoppas kunna fortsätta utnyttja kraften i genetisk släktforskning och återförena familjemedlemmar som längtar efter att hitta varandra. Vi ser fram emot att dela deras berättelser med dig under de kommande månaderna.