Stor uppgradering på MyHeritage Census Helper™

Stor uppgradering på MyHeritage Census Helper™

Strax före släppet av 1950 års amerikanska folkräkning i april 2022 släppte vi Census Helper™, ett verktyg som skannar ditt släktträd och sammanställer en lista över dina släktingar som med stor sannolikhet finns i folkräkningsregister. I den första utgåvan beräknade Census Helper™ en lista över familjemedlemmar att hitta i de nyligen släppta amerikanska folkräkningarna från 1950, såväl som alla tillgängliga amerikanska folkräkningssamlingar. Nu har vi utökat Census Helper™ till att inkludera folkräkningsposter från andra länder, så att personer med rötter utanför USA också kan dra nytta av det – och vi har lagt till några praktiska gränssnittsförbättringar som vi kommer att utveckla nedan. .

Använd Census Helper™ gratis nu

Census Helper™ är ett kraftfullt gratisverktyg som erbjuder hjälp med folkräkningsforskning och som gör att du kan fokusera din forskning. Beväpnad med listan som den skapar, vet du exakt vilka familjemedlemmar du ska söka efter i folkräkningsregister.

Släktforskare var glada över att få igång sin forskning inför 1950 års folkräkning: Maureen Taylor, ”Fotodetektiven”, kommenterade till exempel hur snabbt det hjälpte henne. ”Det här är väldigt praktiskt!” skrev hon. ”Jag hade inte hunnit göra en lista. Census Helper™ gjorde det på några sekunder.”

Med den här aktuella uppdateringen stöder Census Helper™ nu rikstäckande folkräkningar i USA, Kanada, England och Wales, Skottland, Irland, Frankrike, Danmark och Norge.

Till exempel, om du är en MyHeritage-användare med danska rötter, kommer du att kunna använda Census Helper™ för att hitta all information om dina släktingar som troligen dök upp i 1940 års Danmarks folkräkning — en unik samling, exklusiv för MyHeritage, som inte finns på andra kommersiella webbplatser. Du kommer också att kunna se vilka personer i ditt släktträd som kan förekomma i andra rikstäckande folkräkningssamlingar, och sedan hitta deras register och spara dem i ditt träd.

Vi har också lagt till några sorterings- och filtreringsmöjligheter som gör det ännu enklare för dig att få ut det mesta av detta användbara verktyg.

Om du ännu inte har använt Census Helper™, gå till Census Helper™ på din släktwebbplats under fliken ”Forskning” i navigeringen. Om du ännu inte har ett släktträd på MyHeritage, är det nu den perfekta tiden att registrera dig och ta med ditt träd (via GEDCOM-import) och dra nytta av detta användbara verktyg, som sparar tid och ger vägledning till din forskning.

Låt oss dyka in i uppdateringen:

Internationella folkräkningsregister

Vi har nu lagt till de flesta folkräkningsposter som för närvarande är tillgängliga på MyHeritage till Census Helper™. Detta inkluderar USA, England och Wales, Kanada, Irland, Skottland, Danmark, Norge och Frankrike. Småskaliga folkräkningspostsamlingar, till exempel de som är begränsade till en specifik region, visas inte i Census Helper™.

Som standard, när du går in i Census Helper™, kommer den att visa den senaste folkräkningssamlingen som är tillgänglig för ditt land där det är tillgängligt.

För att välja en annan folkräkning, använd folkräkningsväljaren.

Bläddra igenom listan för att se alla tillgängliga folkräkningspostsamlingar, eller ange namnet på samlingen du söker efter i sökrutan.

Logik och ytterligare ledtrådar som används av Census Helper™

När vi beräknar resultatlistan för Census Helper™ för europeiska länder använder vi en något annan logik än vi gör för amerikanska folkräkningar.

När vi beräknar personer som sannolikt kommer att hittas i en amerikansk folkräkning, tror vi att det räcker att veta att personen bodde i USA vid en tidpunkt, antingen före eller efter den aktuella folkräkningen. Detta beror på att det inte var särskilt troligt för människor att lämna USA efter att ha bott där – även om det är fullt möjligt att de fortfarande flyttade runt. Vi använder samma logik för att avgöra om en person skulle hittas i folkräkningarna i Kanada, England eller Wales.

I andra europeiska länder, särskilt under tider av politiska omvälvningar och krig, var befolkningen mycket mindre stabil. Det betyder att sannolikheten att en person som befinner sig i det specifika landet innan folkräkningen gjordes fortfarande skulle vara där vid tidpunkten för folkräkningen inte var lika stor. Till exempel, om vi har bevis för att en person bodde i Danmark 1920, kan vi inte nödvändigtvis anta att de skulle inkluderas i 1940 års danska folkräkning, eftersom många människor emigrerade från Danmark under dessa år. Om vi ​​hade bevis för att individen befann sig i Danmark efter att folkräkningen gjordes, är det dock mycket större sannolikhet att de var där när folkräkningen gjordes, så de kommer att inkluderas på Census Helper™-listan för den folkräkningen.

För att avgöra om en individ kan ha inkluderats i en given amerikansk folkräkning, sökte den första versionen av Census Helper™ efter bevis för att den personen befann sig i USA vid den tidpunkten genom att analysera platsinformation som angavs för livshändelser i släktträdet . Den undersökte också Record Matches som individen har till andra amerikanska samlingar, till exempel andra amerikanska folkräkningssamlingar på MyHeritage eller Social Security Death Index. Vi har nu lagt till vilken amerikansk stat posten kommer från för att göra det enklare för dig att söka efter individen i US Census.

Med den här uppdateringen har vi lagt till möjligheten att fastställa USA:s bosättning vid tidpunkten för folkräkningen baserat på ytterligare stödjande bevis från Record Matches till U.S. Public Records Index och U.S. City Directorys på MyHeritage. Den här nya möjligheten kan utöka din lista till att omfatta ytterligare personer som inte var där tidigare.

I det här exemplet ser du att Betty lades till i listan över personer som sannolikt kommer att finnas i en viss amerikansk folkräkning, baserat på det faktum att en rekordmatchning hittades för henne i de amerikanska stadskatalogerna:

Användargränssnittet har ändrats

Vissa andra funktioner har lagts till för att du enkelt ska kunna gå igenom din lista över personer som sannolikt finns i vissa folkräkningssamlingar.

Filter låter dig filtrera resultat efter den första bokstaven i efternamn (som gift eller flicknamn).

Filtrera efter efternamn som börjar med ”S”

Filtrera efter efternamn som börjar med ”S”

Sorteringsalternativet erbjuder möjligheten att sortera efter datum som lagts till i släktträdet (det tidigare standardalternativet för sortering), din relation till individen, deras ålder det år då folkräkningen gjordes, eller efter deras efternamn (flicknamn för kvinnor) .

Sortering av resultat i Census Helper™

Sortering av resultat i Census Helper™

Använd sökfältet till höger för att hitta en specifik person i resultaten. Skriv in början av personens för-, mellan- eller efternamn och tryck på Retur för att söka.

Vi har också lagt till möjligheten att ta bort en individ från listan. Detta är mycket användbart för att hålla ett organiserat arbetsflöde. Om du systematiskt går igenom listan över individer som kan finnas i en viss folkräkning kan du ta bort de som du har fastställt inte finns i folkräkningen och koncentrera dig på din aktuella uppdaterade lista.

Högerklicka på de tre prickarna bredvid ett namn för att ta bort dem från listan.

Sammanfattning

Census Helper™ fortsätter att vara ett användbart verktyg som hjälper släktforskare att spara tid när de söker efter sina förfäder i folkräkningsregister – nu från hela världen och inte bara från USA. Vi har förbättrat rapporterna som funktionen genererar och gjort den lättare att använda. Vi fortsätter att erbjuda den helt gratis till både MyHeritage-användare och icke-användare, och vi inbjuder dig varmt att prova och se vilken ny information du upptäcker om din familj i folkräkningsregister från hela världen!