Minnenas Journal – skriver om 1900-talets vardagshistoria

Minnenas Journal – skriver om 1900-talets vardagshistoria

Minnenas Journal är ett månadsmagasin som sätter fokus på hur vi levde förr i tiden. Tidningen gör historiska återklickar och berättar om gångna tider. Här finns läsning om allt ifrån stora händelser till vanlig svensk vardagshistoria. Att bläddra igenom ett nummer av Minnenas Journal är nostalgi på hög nivå och det är svårt att inte dras med och börja drömma om den tid som varit.

Minnenas Journal skriver om allt från familjeliv, recept, mode, släkt, hantverk och gamla redskap – till folkkära filmstjärnor, artister och populära kungligheter från förr.

Framsidan av Minnenas Journals senaste nummer.

Framsidan av Minnenas Journals senaste nummer.

Minnenas Journal skriver mycket om släktforskning och släktberättelser. I ett av de senaste numren berättas historien om Hulda Olsson som i början 1900-talet emigrerade till USA i hopp om att hon och hennes man skulle kunna skapa sig en bättre framtid för dem själva och deras barn. Så blev det inte. Huldas man dog i spanska sjukan redan efter bara ett par år i landet, och lämnade henne ensam kvar med tre barn. Trots att möjligheten fanns att återvända tillbaka till familjen i Sverige, valde hon stolt att stanna kvar och kämpa i USA.

Minnenas Journal är Sveriges enda tidning som på ett underhållande och överskådligt sätt berättar om 1900-talets vardagshistoria. Tidningen startade 2010 och kommer ut med 12 nummer varje år.

Läs mer och prenumerera kan du göra här.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • eva källström

    november 1, 2012

    Jättebra tidning! Härlig nostalgi och viktig kunskap i en fantastisk blandning.

    • Sara

      november 4, 2012

      Hej Eva,

      Jag håller med dig. Prenumererar du på ”Minnenas Journal”?