Vi introducerar AI Time Machine™

Vi introducerar AI Time Machine™

Har du någonsin önskat att du kunde resa tillbaka i tiden? Även om vi inte har uppfunnit tidsresor, har vi gjort det näst bästa: på MyHeritage kan du nu se hur du kan ha sett ut som en historisk figur genom tiderna!

Vi är glada över att presentera lanseringen av AI Time Machine™, en banbrytande och rolig ny funktion som gör att du kan förvandla vardagliga personliga foton till hyperrealistiska bilder av dig själv som en historisk figur.

Föreställ dig den mest otroliga dräkt du någonsin sett. Varje detalj är perfekt, och det ser ut och känns autentiskt. Det du får med AI Time Machine™ är ännu bättre: fantastiska, sömlösa bilder av dig själv eller någon älskad, som en antik grekisk krigare, en egyptisk farao, en viktoriansk dam eller en astronaut i rymden. Det finns dussintals ikoniska historiska figurer att välja mellan. Du måste se det med egna ögon!

Ta en runda med AI Time Machine™

Under de senaste tre åren har MyHeritage lanserat en serie robusta funktioner som utnyttjar artificiell intelligens (AI) för att ge historiska foton liv. AI Time Machine™ är en ny twist på detta tema, som inbjuder dig att resa till det förflutna och se dig själv som du kan ha sett ut vid dina förfäders tid. Resultaten är häpnadsväckande och perfekta att dela på sociala medier samt använda som din profilbild.

På MyHeritage är vårt engagemang för att utveckla nya verktyg som hjälper användare att fortsätta sin släktforskning starkare än någonsin. Vi älskar också att skapa roliga funktioner som AI Time Machine™ som ökar allmänhetens intresse för historia i allmänhet och släkthistoria i synnerhet, och introducerar ny publik till släktforskningens fascinerande värld.

Hur det fungerar

AI Time Machine™ använder text-till-bild artificiell intelligens (AI)-teknik för att skapa fotorealistiska bilder av en person som han eller hon kan ha sett ut under olika perioder i historien. Den är baserad på en djupinlärning, text-till-bild-modell som släpptes 2022 kallad Stable Diffusion, och personaliseringsteknologi licensierad av MyHeritage från Astria, ett innovativt företag som specialiserat sig på skräddarsydd AI-bildgenerering. Genom att använda ungefär 10 till 25 foton av en person, konstruerar AI Time Machine™ en modell av den personen i en mängd olika poser och inställningar som skiljer sig från originalbilderna. Sedan, med hjälp av något av de fördefinierade teman som finns i olika historiska epoker, syntetiserar den modellen med temat för att skapa fantastiska bilder av en person som rollats som en historisk figur. Har du någonsin undrat hur du skulle ha sett ut om du hade bott i antikens Grekland eller under den franska renässansen? Ta reda på det med AI Time Machine™!

AI Time Machine™ erbjuder för närvarande dussintals teman som representerar olika historiska epoker, från förhistorisk tid till 2000-talets yttre rymd. När du använder funktionen för första gången kommer de första teman att väljas åt dig automatiskt. När den första omgången bilder är klar kan du välja ytterligare teman som du tycker är intressanta och skapa fler bilder.

Resultatet från AI Time Machine™ är en serie med 8 bilder för varje tema. Du kan ladda ner och dela ett collage med alla 8 bilder, eller dela varje bild individuellt.

Exempel

Som du kan se nedan är resultaten fantastiska, och du och miljontals andra användare på MyHeritage kommer att ha mycket roligt med AI Time Machine™!

Här är MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet som en forntida egyptier:

MyHeritage grundare och VD Gilad Japhet som en egyptisk farao (klicka för att zooma)

MyHeritage grundare och VD Gilad Japhet som en egyptisk farao (klicka för att zooma)

Snabbspola bakåt några årtusenden och här är Gilad, omgjord till en viking:

MyHeritage grundare och VD Gilad Japhet som viking (klicka för att zooma)

MyHeritage grundare och VD Gilad Japhet som viking (klicka för att zooma)

Snabbspola bakåt med AI Time Machine™ igen. Den här gången är Gilad på 1960- och 1970-talen som hippie, eller kanske en av grundarna av Apple Computers?

Gilad, denna gång som hippie (klicka för att zooma)

Gilad, denna gång som hippie (klicka för att zooma)

Här är några fler exempel, denna gång med vår Senior produktchef, Maya Lerner.

Maya Lerner, MyHeritages produktchef, i olika teman

Maya Lerner, MyHeritages produktchef, i olika teman

Fler exempel på AI Time Machine™, denna gång med MyHeritages produktdesigner Ori Shraiber, som designade användargränssnittet för AI Time Machine™ (klicka för att zooma)

Fler exempel på AI Time Machine™, denna gång med MyHeritages produktdesigner Ori Shraiber, som designade användargränssnittet för AI Time Machine™ (klicka för att zooma)

Kom igång

För att testa AI Time Machine™, besök myheritage.se/ai-time-machine.

AI Time Machine™-sidan (klicka för att zooma)

AI Time Machine™-sidan (klicka för att zooma)

Alternativt, om du redan är inloggad på ditt MyHeritage-konto, för muspekaren över fliken ”Foton” i navigeringsfältet och välj ”AI Time Machine™” för att komma åt sidan.

Åtkomst till AI Time Machine™

Åtkomst till AI Time Machine™

Klicka på knappen ”Prova nu” för att komma igång.

På nästa skärm ser du riktlinjer för hur du väljer bilder att ladda upp. Följ riktlinjerna för att hjälpa AI-tekniken att uppnå optimala resultat. Du behöver mellan 10 till 25 bilder av samma individ, tagna på olika dagar och i en mängd olika ställningar, poser och vinklar. Ju fler bilder du laddar upp, desto bättre blir resultatet. Du kan ladda upp upp till 35 bilder. Observera att det i allmänhet inte är någon bra idé att ladda upp bilder på personen i olika åldrar, eftersom det negativt påverkar teknikens förmåga att bygga en konsekvent modell av personen.

Ladda upp bilderna från din dator eller från mobiltelefon, eller dra och släpp dem i ramen.

Riktlinjer för att ladda upp bilder (klicka för att zooma)

Riktlinjer för att ladda upp bilder (klicka för att zooma)

Om du inte har tillräckligt många bilder för att använda på din dator kan du bara ta några fler med kameran på din mobila enhet. Använd olika poser och bakgrunder och ladda sedan upp bilderna.

Om du visas på några av bilderna med en annan person i förgrunden, beskär bilderna först så att bara du kommer att synas.

Ett tips är att enkelt hitta foton på dig själv på en iOS-enhet genom att klicka på Personer & Platser under Album i appen Foton och välja dig själv. Du kan sedan lägga till alla foton du vill ha i ett tillfälligt album och ladda upp foton från det albumet till AI Time Machine™-sidan. Andra fotoappar, som Google Photos, har en liknande funktion.

Ladda upp mellan 10 till 25 bilder (klicka för att zooma)

Ladda upp mellan 10 till 25 bilder (klicka för att zooma)

När du har laddat upp bilderna klickar du på ”Fortsätt”. Ett popup-fönster kommer att visas som ber dig att beskriva personen på bilderna med några grundläggande detaljer. Ange deras förnamn eller en annan titel, välj kön och klicka på ”Fortsätt”.

Beskriv personen på bilderna

Beskriv personen på bilderna

Genom att välja kön kan AI Time Machine™ skapa det snyggaste resultatet för den här personen. Titeln behövs så att när du har mer än en modell kan du enkelt navigera mellan dem.

Innan AI Time Machine™ börjar fungera kommer du att bli ombedd att registrera dig på MyHeritage. Att skapa ditt konto tar bara en minut. Om du redan har ett MyHeritage-konto och inte är inloggad, välj alternativet ”Logga in” längst ned i popup-fönstret.

När du har loggat in kommer AI Time Machine™ att börja bearbeta dina foton. Det tar vanligtvis mellan 30 minuter och 2 timmar att bygga den ursprungliga modellen från dina foton. Du behöver inte vänta på sidan; du får ett e-postmeddelande när dina bilder är klara.

När din modell är klar med de första uppsättningarna bilder tar det vanligtvis 1–2 minuter att generera bilder med ytterligare teman. För att skapa ytterligare bilder klickar du bara på temaknapparna för att välja de teman du vill prova.

Resultaten är klara! Klicka på knapparna för att välja ytterligare teman (klicka för att zooma)

Resultaten är klara! Klicka på knapparna för att välja ytterligare teman (klicka för att zooma)

Använd vänster- och högerpilarna på kortvisaren för att visa bilderna individuellt.

Visa en enskild bild (klicka för att zooma)

Visa en enskild bild (klicka för att zooma)

Dela AI Time Machine™-bilder

Bilderna som skapas med AI Time Machine™ är väldigt roliga och perfekta att dela på sociala medier. De kommer säkerligen att imponera alla som ser dem och de gör utmärkta profilbilder.

Bilder kan laddas ner eller delas som en uppsättning om 8, eller individuellt. Klicka på ikonen Dela för att dela bilderna på Facebook, Twitter och WhatsApp, eller för att kopiera länken och dela bilderna på en annan plattform. Klicka på ikonen Ladda ner för att ladda ner bilderna som en jpeg-fil. Om du tittar på en uppsättning kommer Dela / Ladda ner att gälla för hela uppsättningen av 8. Om du tittar på ett enstaka foto kommer Dela / Ladda ner endast att gälla för det fotot.

Alternativ för nedladdning och dela

Alternativ för nedladdning och dela

Användbara tips

Kvaliteten på resultatet du får, beror mycket på kvaliteten på de foton du laddar upp. Ju fler bilder du laddar upp och ju mer varierande de är, desto bättre blir dina resultat. För bästa resultat, använd befintliga foton från din kamerarulle eller dator som inkluderar:

Singularitet: Endast en person (och alltid samma person)
Variation: Minst 3 helkroppsbilder, 5 bilder på halva kroppen (från bröstet och upp) och 10 närbilder
Olika poser och uttryck, ögonen tittar åt olika håll
Olika bakgrunder och ljusförhållanden
Bilder tagna på olika dagar
Undvik smink. Det kan påverka resultaten negativt, så bilder med minimal eller ingen smink rekommenderas
Undvik solglasögon, hattar eller andra tillbehör och föremål som skymmer ansiktet

Äkthet

Även om de är mycket realistiska, skapas bilder som genereras av AI Time Machine™ av artificiell intelligens; de är inte autentiska fotografier. Enligt MyHeritages engagemang för ansvarsfull AI läggs vattenstämplar till på alla bilder som genereras av AI, för att skilja dem från autentiska foton.

Vattenstämpel för AI-genererade bilder (klicka för att zooma)

Vattenstämpel för AI-genererade bilder (klicka för att zooma)

Du kan se bilderna du skapar med AI Time Machine™ genom att klicka på länken i e-postmeddelandet som meddelar dig att dina resultat är klara. Vi kommer snart att lägga till ett särskilt privat album för AI Time Machine™-bilder till avsnittet Mina foton på din MyHeritage-släktplats.

Integritet

När du skapar bilder med AI Time Machine™ skyddas din integritet. Bilderna behandlas uteslutande på MyHeritage-servrar och delas inte med någon tredje part. MyHeritage äger inte de resulterande bilderna; de tillhör dig, precis som alla foton du laddar upp till MyHeritage.

Kostnad

AI Time Machine™ är för närvarande tillgängligt på MyHeritage-webbplatsen och via mobil webbläsare. Funktionen är gratis vid lansering under en begränsad introduktionsperiod (med en gräns på en modell och 20 teman per användare, för totalt 160 bilder), varefter den blir en betalfunktion.

Ansvar

Med stor makt kommer stort ansvar. Du ombeds vänligt och bestämt att använda AI Time Machine™ på ett ansvarsfullt sätt. Ladda inte upp bilder på andra än dig själv, såvida du inte fått deras tillåtelse i förväg. Ladda inte upp bilder på barn, nakenbilder eller bilder som är stötande. Inga bilder på nazister. Använd inte AI Time Machine™ för att göra narr av politiker – håll Putin, Biden, Trump och andra politiker borta från detta. Dela inte resultat som kan förödmjuka eller förolämpa någon. Ta inte bort AI-symbolen från hörnet av de resulterande fotona. Om något av resultaten har potential att förolämpa någon, dela inte det. Vi tackar för din förståelse och ditt samarbete.

Slutsats

På MyHeritage förnyar vi ständigt nya sätt att göra släkthistoria rolig för alla, från erfarna släktforskare till nykomlingar som söker en känsla av nostalgi. Fram tills nu har våra fotoverktyg fört det förflutna in i nuet, och med AI Time Machine™ tar vi nuet på en lekfull resa tillbaka i tiden och ger ännu ett spännande sätt att få kontakt med det förflutna. Om du undrar ”vad kommer de att tänka på härnäst”, håll utkik. Som alltid kommer det mer, så håll dig uppdaterad här!

Prova AI Time Machine™ idag och låt oss veta vad du tycker!