MyHeritage In Color™ har just blivit ännu bättre

MyHeritage In Color™ har just blivit ännu bättre

Tidigare i år släppte vi en fantastisk funktion för färgläggning av svartvita foton – MyHeritage In Color™. Den baserades på djupinlärningsteknik licensierad av oss uteslutande från DeOldify – det mycket talangfulla teamet av Jason Antic och Dana Kelley, efter banbrytande arbete av vår teammedlem Maor Cohen. MyHeritage In Color™ blev snabbt en viral sensation med mer än 16 miljoner foton färglagda sedan det släpptes. Du kan läsa mer på vår blogg om vår lansering av den här funktionen, hur den blev viral och de färginställningar som vi lagt till för den..

Testa MyHeritage In Color™ nu

Under hela året fortsatte Jason och Dana att arbeta hårt för att förbättra färgläggningen ytterligare, eftersom de, med egna ord, obsessivt strävar efter perfektion av färgläggning med hjälp av djupinlärning. Vi är nu glada att släppa frukterna av deras fortsatta ansträngningar – en ny färgläggningsmodell som ger ännu bättre resultat vid färgläggning av svartvita foton. Framöver kommer vi att använda den nya färgmodellen som standardalternativ när du färglägger dina foton. Så du behöver inte vidta några åtgärder för att dra nytta av den nya modellen, bara fortsätt att färglägga dina foton på MyHeritage.

Varför färglägga dina svartvita foton?

Bilder ger en unik bild av våra förfäders och släktingars liv, men att se dem i svartvitt placerar dem på ett visst avstånd. Att se samma bilder i färg, ger dem liv som inget annat kan. Koloriserade historiska bilder kan väcka intresse för det förflutna och hjälpa oss att relatera mer personligt till händelser och människor från förflutna tider. Det gör att vi kan se dessa fotografier på ett helt nytt sätt och ge oss nya perspektiv på de människor och platser som gjorde oss till de vi är idag.

Föreställ dig att se dina far- eller morföräldrars bröllopsfoto i färg för första gången eller märka de små detaljerna som visar livet på New Yorks gator för hundra år sedan. När du ser de färglagda bilderna bredvid originalbilderna i svartvitt, blir du förvånad över skillnaden. Färgläggningen ändrar inte ditt originalfoto, det skapar en ny kopia och markerar den med en speciell symbol i det nedre vänstra hörnet för att informera andra om att färgerna är simulerade och inte är autentiska.

Exempel

Här är flera exempel som visar hur den nya färgläggningsmodellen (som vi kallar november 2020) uppnår bättre resultat än den tidigare modellen (februari 2020):

Foto färglagt med februari 2020-modellen

Foto färglagt med februari 2020-modellen

Samma foto färglagt med november 2020-modellen. Himlens färg är nu blå!

Samma foto färglagt med november 2020-modellen. Himlens färg är nu blå!

Personen som är markerad med ett X är Shmuel Isaacson, MyHeritage-grundarens morfar.

Foto färglagt med february 2020-modellen

Foto färglagt med february 2020-modellen

Samma foto färglades med november 2020-modellen. Kostymerna har bättre färger och hyn har mer naturliga toner.

Samma foto färglades med november 2020-modellen. Kostymerna har bättre färger och hyn har mer naturliga toner.

Personen till vänster är Dr. Menachem Oren (Chwojnik), MyHeritage-grundarens mormors bror. På det här fotot spelar han i Israels lag mot Paul Keres från USSR-laget i den 11:e schack-olympiaden i Amsterdam 1954.

I exemplet ovan förbättras färgerna på kläderna kraftigt med den nya färgmodellen.

Originalfoto i svartvitt

Originalfoto i svartvitt

Vänster: February 2020-modell. Höger: November 2020-modell

Vänster: February 2020-modell. Höger: November 2020-modell

På bilden ovan övervinner den nya modellen det mesta av problemet med ”zombie-hy”.

Ändra färgläggningsmodellen

Alla nyfärgade foton använder den nya färgläggningssmodellen, men foton som du redan har färgat tidigare kommer inte att ändras automatiskt. Om du vill tillämpa den nya modellen på ett foto som du har färglagt tidigare, vilket endast rekommenderas om du inte var nöjd med tidigare resultat, besök fotosidan på MyHeritage och klicka på kugghjulsikonen i det övre vänstra hörnet för att öppna färginställningarna.

Tillgång till färginställningarna

Tillgång till färginställningarna

Inställningspanelen visas på höger sida av skärmen, med färgmodellerna listade längst ner:

Färginställningar (Klicka för zoom)

Färginställningar (Klicka för zoom)

Du kan använda inställningarna för att tillämpa en annan modell på fotot, förhandsgranska resultatet och spara det om du är nöjd.

Den nya modellen ger bättre färgresultat för de flesta foton, men det finns en hel del fall där en av de två äldre modellerna ger överlägsna resultat. I många fall är skillnaderna så små att de flesta inte kan se skillnaden. Om du färgar ett foto och inte är nöjd med resultatet eller vill söka perfektion kan du växla mellan de tre olika färgmodellerna i inställningarna för att se vilken som ger optimala resultat för ditt foto.

MyHeritage in Color™ tillåter alla att färga upp till 10 foton gratis. Utöver det är det en betald funktion och kräver det kompletta abonnemanget på MyHeritage. Läs mer om våra olika planer här. Den nya färgläggningsmodellen är nu tillgänglig för prenumeranter och alla andra användare.

Sammanfattning

Den nya färgläggningsmodellen ger många av våra användare bättre resultat när de färgar svartvita foton. Denna typ av teknik är dock aldrig perfekt, och med våra vänner på DeOldify kommer vi att fortsätta arbeta hårt för att förbättra den ytterligare.

Vi välkomnar våra användare att fortsätta att njuta av den här fantastiska funktionen och dela resultaten med familj och vänner.

Färglägg dina svartvita foton på www.myheritage.se/incolor idag!