21    Dec 20110 kommentarer

NyHet! Family Tree Builder 6.0

I dag är vi glada att tillkännage lanseringen av en ny version av vårt populära kostnadsfria släktforskningsprogram Family Tree Builder.

Nya funktioner i Family Tree Builder 6.0 (klicka på bilden för större version)

Nya funktioner i Family Tree Builder 6.0. (klicka på bilden för större version)

Family Tree Builder är ett släktforskningsprogram som används av miljoner människor runt om i världen. De förlitar sig på programmet för att bygga sitt släktträd och för att förvara foton och annat material. 6.0 versionen som lanseras i dag, är fullpackad med nya funktioner och förbättringar. Och vi har jobbat hårt för att göra den nya versionen så bra som möjligt. Du kan ladda ner den nya versionen kostnadsfritt genom att klicka här.

Den nya versionen av Family Tree Builder har förbättrat viktiga funktioner, tillagda i vår förra uppdatering (version 5.1), vilket inkluderar direkt import av släktträd från olika släktforskningsprogram. Alla dessa funktioner fanns tillgängliga redan i vår 5.0 version.

Vad är nytt i 6.0 versionen?

Automatisk sökning av historiska dokument: Family Tree Builder 6.0 söker automatiskt efter historiska dokument i WorldVitalRecord, en enorm databas med historiska dokument som förvärvades av MyHeritage förra månaden. För mer information, klicka här.

Med miljarder födelse-, giftermål- och dödsregister. Samt folkräkningar, tidningar, skolkataloger och ytterligare historiskt material söker Family Tree Builder 6.0 automatiskt efter information i databasen online, så fort du lägger till eller redigerar information om en person i ditt träd.

De historiska dokumenten är främst relevant om du har förfäder i USA, Storbritannien, Irland, Kanada och Australien, men innehåller även data från många andra länder. Dessutom har vi initierat ett projekt för att öka mängden dokument från andra länder runt om i världen. Detta betyder att den automatiska forskningsfunktionen kommer att växa sig mer kraftfull med tiden.

Automatisk sökning av historiska dokument: hur matchande dokument markeras

Automatisk sökning av historiska dokument. (klicka på bilden för större version)

Om dokument hittas, kommer en grön ruta att dyka upp intill personens profilbild i trädet (som på bilden ovan). Klicka på rutan för att se sökresultatet. De faktiska dokumenten är bara ett klick bort.

Sökresultatet

Sökresultaten. (klicka på bilden för större version)

Exempel på innehåll från WorldVitalRecords: Avskrift av Diana Spencers farfars fars (Charles Robert Spencer) födelsebevis från 1857.

Exempel på innehåll från WorldVitalRecords. Avskrift av Diana Spencers farfars fars (Charles Robert Spencer) födelsebevis från 1857. (klicka på bilden för större version)

Originalet av Charles Robert Spencer födelsebevis från 1857, tillgängligt på WorldVitalRecords

Charles Robert Spencers födelsebevis från 1857, tillgängligt på WorldVitalRecords. (klicka på bilden för större version)

Ett separat WorldVitalRecordsabonnemang krävs för att se sökresultatet. Du kan läsa mer om det här. Men du kan ta en titt på dokumenten utan kostnad. Eller dra nytta av de kraftiga rabatter som erbjuds på WorldVitalRecordsabonnemang, exklusivt för MyHeritageanvändare.

• Bättre släktplats integration: många nya funktioner är tillagda i 6.0  versionen. De är tillgängliga från ”Släktplats-rullgardinsmenyn” i det stora övre navigeringsfältet. Dessa funktioner kräver att trädet publiceras på en släktplats på MyHeritage.

För att kunna publicera ditt träd på en släktplats, krävs det att du har en dator med internetuppkoppling. De nya funktionerna kommer att beskrivas i texten nedan. En del av svårigheterna när man vill publicera sitt träd har tagits bort och i den nya versionen, har varje släktträd i Family Tree Builder nu en 1:1 anslutning med minst en släktplats, om inte fler. Integrationen med din släktplats är smidigare och bekvämare än någonsin.

Den nya släktplatsrullgardinsmenyn i det stora övre navigeringsfältet. (klicka på bilden för större version)

Den nya släktplatsrullgardinsmenyn i det stora övre navigeringsfältet. (klicka på bilden för större version)

• Släktstatistik: MyHeritage.se analyserar ditt släktträd och producerar 45 olika typer av upplyftande statistik, som medellivslängd i din släkt. Och det vanligaste förnamnet i din släkt. Du kommer även att finna statistik unik för MyHeritage. Till exempel, medelåldersskillnaden på makar i ditt släktträd, toppfamiljer där åldersskillnaden mellan man och hustru är störst. Den genomsnittliga åldersskillnaden mellan det yngsta och det äldsta barnet i varje familj och mycket mer. Allt detta är gratis!

Släktstatistik

Släktstatistik- översikt. (klicka på bilden för större version)

Släktstatistik: mer funktioner

Släktstatistik: fler funktioner. (klicka på bilden för större version)

• Profilsidor: ger en vacker konsoliderad visning av en person på en sida. De är direkttillgängliga från släktträdet (se bild nedan).

Snabb tillgång till profilsidan från släktträdet

Snabb tillgång till profilsidan från släktträdet. (klicka på bilden för större version)

Profilsidorna gör det möjligt för dig att dokumentera och hylla djupet i din släkthistoria. De visar detaljerad information om en person på en plats, med foton, nära släktingar, händelser, citat och mycket mer. För att titta på en profil, dubbelklicka på vilken person som helst i listan till vänster i rutan.

Profilsidor (klicka på bilden för större version)

Profilsidor. (klicka på bilden för större version)

• Släkttidslinjer: se släkthändelser och foton i en attraktiv och rolig tidslinje. Alla händelser, foton och videoklipp, med datum kommer att visas i tidslinjen. Zooma in från ett sekel till en specifik dag. Jämför din släkts tidslinje med historiska händelser. Tidslinjen gör sig bäst om du har ett premium och premiumplusabonnemang, men kan även användas gratis.

Ett släktträd kommer till liv när man lägger till bilder. Om ditt träd är fattigt på bilder, ta tillfället i akt nu i helgen att fylla ditt träd med fler bilder. När du tittar på släkttidslinjen, dubbelklicka på vemsomhelst i listan till vänster för att direkt se personen i tidslinjen.

5 Släkttidslinje (klicka på bilden för större version)

Släkttidslinje. (klicka på bilden för större version)

Prins Charles tidslinje i jämförelse med historiska händelser. (klicka på bilden för större version)

Prins Charles tidslinje i jämförelse med historiska händelser. (klicka på bilden för större version)

• Släkttidsbok: släkttidsboken är ett digitalt album med familjefoton, med automatiskt genererade biografier om släktingar. Den smarta tekniken skapar en vacker bok som ser ut att vara skapad och redigerad med minutiös manuellt arbete. Släkttidbok gör sig bäst på premium och premiumplus släktplatser, men kan även användas gratis. Precis som släkttidslinjen, gör sig släkttidsboken sig bäst med många foton. I släkttidsboken, dubbelklicka på vilken person som helst på listan på vänster sida för att direkt se person i släkttidsboken.

Släkttidsbok. (klicka på bilden för större version)

Släkttidsbok. (klicka på bilden för större version)

Släkttidsboken - fler sidor.

Släkttidsboken- fler sidor.

Släkthändelser: din släktplats är den bästa platsen att hålla kolla på släkthändelser. Se alla kommande släkthändelser i en lista eller månadsvis. Missa aldrig en viktig födelsedag eller årsdag igen.

Släkthändelser. (klicka på bilden för större version)

Släkthändelser- kommande händelser i en lista. (klicka på bilden för större version)

Släkthändelser - kommande släkthändelser månadsvis.

Släkthändelser- kommande händelser månadsvis.

Släktspel: detta unika kostnadsfria onlinespel generar automatiskt en personlig kortlek med bilder på nära släktingar och förfäder, baserat på ditt släktträd. Spelet följer samma regler som ett vanligt minnesspel. Användare kan spela mot varandra eller mot en klocka. Spelet kan spelas av unga som gamla, och är perfekt för att utbilda yngre generationer om sina förfäder. Och är ett bra sätt att introducera dem till släktforskning. Du kan även köpa en kortlek som levereras hem till dig. Det är den perfekta gåvan.

Publicering: som nämnts ovan kräver många av de nya funktionerna att du publicerar ditt släktträd på en privat släktplats på MyHeritage.se. Detta är mycket användbart eftersom publiceringen av trädet och dina bilder fungerar som säkerhetskopiering, vilket är bra om något skulle hända med din dator.

När du publicerar ett träd som har fler än 250 individer i ditt träd, kräver MyHeritage att du tecknar ett abonnemang. Du kan dock bygga ett träd utan antalsbegränsning i Family Tree Builder kostnadsfritt. Du kan alltid publicera upp till 250 individer utan kostnad på vår hemsida, och njuta av funktionerna nämnda ovan.

Slutligen, kom ihåg att ett träd publicerat på din släktplats online kan avnjutas i vår nya mobilapplikation för iPad, iPhone och Android, som lanserades förra veckan. Publicera ditt träd, och det bli tillgängligt i din mobila enhet som du kan ta med dig var du än går.

Viktigt: om du använder en tidigare version av Family Tree Builder, kan du enkelt ladda ner och installera 6.0 versionen och ersätter den tidigare versionen utan problem. Nedladdningen kommer inte att påverka informationen i ditt släktträd. Vi rekommenderar starkt att du laddar ner den senaste versionen. Glöm inte att det är gratis. Detta rekommenderas även att göras av nuvarande premium- och premiumplusanvändare. Deras nuvarande status kommer att bevaras.

Om du ännu inte användare Family Tree Builder, är 6.0 versionen ett utmärkt skäl att börja. Om du använder ett annat släktforskningsprogram, kan du flytta över ditt befintliga släktträd till Family Tree Builder med hjälp av en gedcom-fil eller använda Family Tree Builder-funktionen som gör det möjlig att direkt ladda upp ett träd skapat i ett annat format, i ett annat släktforskningsprogram.

Ladda ner eller uppdatera Family Tree Builder nu.

Vi fortsätter att utveckla en bättre produkt till er. Arbetet med en ny version, med två-vägs-synkronisering med släktplatsen online är redan påbörjat. Vi hoppas kunna lansera 7.0 versionen under första halvåret 2012, med funktionen att kunna redigera släktträd i mobila enheter.

Även en Mac-kompatibel version är på gång, och flera nya funktioner kommer att lanseras snart! Håll dig uppdaterad här på bloggen!

Vi hoppas att Family Tree Builder 6.0 kommer att hålla dig underhållen under julhelgen!

God jul önskar vi på MyHeritage!

Dela |
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Lämna en kommentar

Skicka

Lämna en kommentar
Vänligen ange ett namn
Vänligen ange en e-postadress

Ännu inga trackbacks.

Om oss  |  Sekretess  |  Berätta för en kompis  |  Kundtjänst  |  Webbkarta
Upphovsrätt &kopia; 2016 MyHeritage ab, Alla rättigheter förbehålles