Dela din historia för chansen att vinna en surfplatta!

Dela din historia för chansen att vinna en surfplatta!

Har du en släkthistoria som du skulle vilja dela med dig av? Vi vill gärna höra den!

Att ta sig en djupare titt på sina rötter och lära sig mer om släktens förflutna kan hjälpa till att stärka släktband och upptäcka tidigare okända släktingar. Många av våra användare har delat vad de har upptäckt och lärt sig mer om sin släkt med hjälp av MyHeritage.

Dela din historia

Ta dig en titt på några av våra användarhistorier och läs om deras otroliga upptäckter. Niels fick reda på mer om sin släkt med hjälp av Smart Matches och forskade fram att han är släkt med sina ungdomsvänner i USA. Annette använder MyHeritage för att lära sig mer om sin släkt och har gjort upptäckter under resans gång.

Dela din historia för chansen att vinna en av tre surfplattor, samt att få din historia publicerad på vår blogg. Du deltar genom att skicka ett e-postmeddelande till historier@myheritage.com innan den 6 december.

Vi ser fram emot att höra mer om dina upptäckter!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Michael Enewald

    december 3, 2015

    Ja var ska man egentligen börja? Jo i början av 1700 talet så slogs vi med Ryssen och våran mest kända Gerillakrigare Stefan Löving slogs i Åbolands skärgård och det påverkade alla p.g.a. repressalier från Ryssens sida .När så Stefan med Män var i Houtskärs kyrka och ville uppvigla folket mot Ryssen. Blev alla inte speciellt glada utan Bråk och gap började samt hot om stryk etc . Efter mässan så gick Hönsnäs mannarna till delvis angrepp . Vilket föranledde Stefan och hans mannar att dra vapen och på kyrkogården samt slänga granater så Hönsnäs borna strittade en hit å en dit . Ja Ja mina forna släktingar var väl inte så glada. om någon överlevde vet jag ej. Men nu är det så att En Länsman Rusthållare Vid namn Johan Silvan Omnämnes i Stefan Löfvings dagbok, enär
    denne under stora ofreden fann en tillflykt hos Silvan. Min Anfader också han ! Samt hans son Kaplan i Houtskär Anders Silvan ”. Anskaffade
    då underrättelser till Löfving ang. den ryska armén . Ja två för och Några mot Slut . Sen går århundraden Ja träffar en Fru och åren går min svärfar dör . Livet går vidare ?! Min Mormor dör 2009. Då träffas en stor del av släkten ( Arv ) Även min Mormors äldsta brors barn barn och vi börjar prata.Han ( John) Drog stack från gården ville inte ha något med den heller ön för den delen till Helsingfors. Där han blev vän med Hugo min blivande svärfar!!!! dom tog också dit Min mormor som var barnvakt åt Sam???!! Hur som helst min svåger träffar en Tjej på Sverige/Finlands båten och samtycke uppstår hon har redan en dotter från tidigare förhållande . Jag till bringar varje sommar med mina barn på Houtskär och har många vänner där men en sommar han jag inte träffa Peter som träffat quinnan i sitt liv . Träffades sommaren efter då berättar han att han haft så mycket folk omkring sig b.l.a. Sin Tjejs brors barn där . Som sedermera visade sig vara min svågers Extra dotter???? Allt detta händer på denna lilla ö . Vad ska man säga Värden är och för bli mycket mindre än vad man tror

  • Emmeli Levinsson

    december 4, 2015

    Kul och lärorik om min släkt

  • Mattias medelberg

    december 4, 2015

    My surname Medelberg is very uncommon
    In Sweden. So IF you got this second name you are probably (near related) Nära släkt. I have heard that My great great great Grandfather decided to change ho”is name fr.o.m. Andersson to medelberg back in the 16th century. Why? Because everybody was mamed Andersson Eriksson and so on…the name Medelberg origin fr.o.m. The village he lived in . In Medelpad in Sweden.

  • Harald. ljunggren

    december 4, 2015

    Jag tycker det är bra. Harald

  • Kjell Söderqvist

    december 7, 2015

    Tveksamt om jag skall berätta hur min pappa kom till Ljusdal!??

    Kjell Söderqvist

    • Sara

      december 8, 2015

      Hej Kjell,

      Det är såklart helt frivilligt. 🙂

  • Mariana Fällman Karlsson

    december 7, 2015

    I realy enjoy this site but unfortunaly i cant use it anymore because i dont hawe money to repay my acc so i cant see my tree any more

    • Sara

      december 8, 2015

      Hi Mariana,

      I will make sure that someone from our sales team get in contact with you to help you with this matter. / Sara

  • Anders Heinström

    december 8, 2015

    volv p

  • Gunnar W Falk

    december 14, 2015

    släkthistoria från Farfars Leks Hullsta i Hälsingland MIN Farmor var ung 18 år de vanrade med Kor samt hästar Leks i Hullsta till Holmsveden till deras Fäderneboställe de hadde för djuren på sommaren Godsägare Rättig Hadde sin GÅRD INTE LÅNGT IFRÅN ville ha med serveringen hör till historien Järnvägen mellan Söderhamn å Kilafors Skulle invigas därför Farmor hjälpa till på Härgården Godsäg Rättig stod för Midag nattherbärje.

  • Gunnar W Falk

    december 14, 2015

    Finns skrivit kyrkobökerna

  • Evalena Eriksson (Jernberg )

    november 28, 2016

    Jag har lyckats söka ända ner till 1600-talet på min farmor och farfars sida. Där man hittar Jernberg och Olsson och många fler grenar i släkten. Den stora andel av släkten kommer från voxna,där även min far är född. För några år sedan åkte jag och min familj till voxna bruk, men det är inte många hus kvar. Men ändå intressant. Jag är mycket intresserad av släktforskning och försöker även på min mors sida, men har inte kommit fram till så mycket där med familjen wallin från Sala. Men jag söker vidare.