Jag sökte efter min biologiska familj… och hittade 9 syskon tack vare MyHeritage och DNA-änglarna

Jag sökte efter min biologiska familj… och hittade 9 syskon tack vare MyHeritage och DNA-änglarna

Rose Massey, 57, från Oklahoma, adopterades som bebis. Efter 20 års letande hittade hon äntligen en halvsyster via MyHeritage DNA. Med lite hjälp från DNAngels – en ideell organisation som hjälper människor som letar efter sedan länge förlorade släktingar genom DNA-matchning – tog hon kontakt med systern… och hittade så småningom 9 ytterligare syskon!

Beställ ett MyHeritage DNA-kit

Här är Roses historia.

När jag var 10 år fick jag reda på att jag var adopterad. Jag kände inte till mina biologiska föräldrar, och jag fick bara veta att min biologiska pappa var i flygvapnet och att det var allt de visste om honom. Mina adoptionspapper stängdes och fylldes i i Oklahoma, och jag kunde inte få tillgång till dem. Jag blev tillsagd att aldrig störa honom eller försöka hitta honom, vilket jag inte förstod då. Mina adoptivföräldrar visste vem min biologiska mamma var. Då och då hörde jag en viskning om att hon hade ytterligare ett barn som hade adopterats bort. Som ett litet barn försökte jag hålla koll och ha pusselbitarna i tankarna tills jag blev äldre, i hopp om att jag så småningom skulle hitta dem.

Rose Massey

Rose Massey

Jag letade i ungefär 20 år. Jag började ¨göra DNA-tester och placerade min DNA-data på varje sida som jag kunde hitta för att försöka se om jag kunde hitta en matchning någonstans. Slutligen, den 29 juni förra året, matchade jag med en potentiell halvsyster på MyHeritage. När jag tittade igenom informationen om henne var jag orolig för att kontakta henne. Hon hade varit på MyHeritage i ungefär ett år. Jag försökte triangulera olika matchningar som jag såg där, även om de var låga. Jag hade en aning om efternamn, men var inte säker på hur de korsade varandra.

Så jag kontaktade DNAngels och de satte mig i kontakt med en underbar dam, Kelly Grace. Det tog henne bara ungefär en vecka att forska – och hon hittade min biologiska far.

”Det här är mina syskon”

Mina adoptivföräldrar bodde i Florida, där han bodde. Min biologiska mamma var 16 vid den tiden och han var 18. De gick i gymnasiet tillsammans, och hon blev gravid, och han åkte till Vietnamkriget. Det är fortfarande inte klart om han verkligen visste att jag fanns eller inte. Min biologiska far hävdar att han inte visste, men andra historier säger att han förmodligen gjorde det. Jag tror att jag föddes precis innan han skickades iväg.

Vi tror att min adoptivmamma och hans mamma träffades och bestämde att det vore bäst om hon adopterade mig. Vi tror att min biologiska mormor inte ville uppfostra sitt barn eftersom han skulle till Vietnam. Hon ville inte att min ärende skulle öppnas, så de satte en extra försegling på mina register så att jag inte skulle kunna öppna dem. Vi fick reda på detta när vi begärde att domstolen skulle öppna mina adoptionsregister.

Så vi kontaktade den potentiella halvsyster jag hade matchat med, och under tiden fick vi reda på att hon hade en syster och ytterligare två bröder. Åh, wow. Det här var mina syskon.

Min syster Ashley fick ursprungligen ett kit som gavs till henne gratis så att hon kunde ta reda på sitt arv. Hon hade ingen aning om att hon skulle hitta en halvsyster! Jag skickade ett meddelande till henne via MyHeritage och frågade om vi kunde prata, men hon svarade inte. Så det slutade med att jag kontaktade hennes syster, Jalinda. Jag hittade henne på Facebook och skickade ett meddelande till henne och hon svarade direkt och bekräftade kopplingen. Jag har också bröder, Adam och Byron, och de bor alla i Florida. Det var inte en överraskning för dem att han hade fått ett barn till som de inte kände till, men de var förvånade över att jag var så mycket äldre än resten av dem; de är alla i 30- och 40-årsåldern och jag är 57.

Det visade sig att min biologiska pappa redan hade tagit ett DNA-test fem år tidigare och omedelbart matchade mig, så han hade redan vetat, men visste inte hur han skulle komma ut och säga att han visste utan att hans barn skulle bli upprörda över det. Han är 73 och är väldigt insatt i sina rutiner, och han erkänner att jag är hans dotter, men för närvarande vill han inte ha ett förhållande.

Rose with her birth father, who she found thanks to MyHeritage DNA and the DNAngels

Rose med sin biologiska far

”Det är som om vi aldrig varit isär”

Men jag och mina bröder och systrar har blivit familj. Vi åker på semester tillsammans och firar helger tillsammans. Jag kom nyligen tillbaka från en vecka i Florida där vi alla bodde tillsammans i ett stort hus, och barnen lekte med varandra, och vi hade en fantastisk tid. Vi bygger relationer, och det har bara varit underbart.

Rose with her sister Jalinda

Rose med sin syster Jalinda

Det senaste året har bara varit fantastiskt. Det har förändrat saker. Vi är så lika i många saker. Jag är verkligen nära min syster Ashley och mina andra syskon. Det är som att vi aldrig varit isär.

Ashley, Byron, and Byron’s wife Natalie

Ashley, Byron, och Byrons fru Natalie

Rose with her brother Adam

Rose med sin bror Adam

Jag lyckades också hitta 5 andra syskon på min mammas sida. Under de senaste åren har jag blivit äldst av 10 syskon! Detta inspirerade mina syskon på min mammas sida att hitta sina fäder också, och vi kunde göra det. De hittade också några bröder som de inte visste att de hade. Så sammantaget hittade vi 3 pappor och massor av kusiner och massor av halvsystrar och -bröder! Det har varit en riktig resa – en bra resa. Jag är så tacksam för att min syster Ashley lade sitt DNA på MyHeritage, för om hon inte hade gjort det hade jag inte hittat dem.

De skickade mig en bild på min farfar, och jag ser ut precis som han.

Right: Rose when she was younger; center, Rose’s birth father; left, Rose’s grandfather

Höger: Rose då hon var yngre; mitten, Roses biologiska far; vänster, Roses farfar

Jag hade en fantastisk upplevelse med DNA-änglarna. De förbereder dig för att ta den första kontakten, ser till att du inte går in så snabbt att du gör dem obekväma, och ger dem tid att bearbeta och visa dem bevisen och matchningarna. Det tar lite tid att bearbeta dem. I mitt fall var de inte förvånade, eftersom de kände sin far, och han var en riktig playboy när han var ung.

Resan är lång. Man måste ha mycket tålamod och man måste bara fortsätta försöka. Jag ser så många människor som är outbildade när det kommer till släktforskning och haplogrupper och hur man sätter ihop allt, och ibland är det för mycket för människor. Det är där DNA-änglarna kommer in – de är så hjälpsamma. Det har varit så mycket känslor under det här året. Många toppar och dalar, men jag skulle inte byta ut det mot något i världen.
Tack MyHeritage och DNAänglarna. Min cirkel är komplett.

Stort tack till Rose för att hon delar med sig av sin vackra berättelse. Om du också har gjort en fantastisk upptäckt med MyHeritage vill vi gärna höra om det! Skicka det till oss via det här formuläret eller maila oss på historia@myheritage.com.

Beställ ett MyHeritage DNA-kit